Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

“Bir Zafer Ki Kurtuluş Müzikali” Büyüledi
Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu işbirliğinde Belediye Nikâh Salonu’nda sahnelenen;“Urfa Kurtuluş Müzikali” ilgiyle izlendi.
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında sahnelenen müzikalde, şehir tiyatrosu oyuncuları, Urfa’nın kurtuluşunda önderlik yapan Onikilerin örgütlenmesini, Kuvai milliye kuvvetlerinin oluşturulmasını ve kurtuluş zamanını sahneledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu ise gecede,
Urfa kurtuluş türkülerini seslendirdi.
Müzikalde, 11 Nisan 1920’de Şanlıurfalıların kurtuluş savaşı yıllarında verdikleri cesur mücadelenin sahnelenmesi sırasında, eski günleri anımsayan davetliler duygu dolu anlar yaşadılar.
Müzikalin sonunda Şehir Tiyatrosu Oyuncularını ve Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Koro sanatçılarını ayakta alkışladı.
;“Urfa Kurtuluş Müzikali” programını CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir
Vali Yardımcısı Soner Zeybek,Belediye Başkan Vekili M.Fevzi Yücetepe, Emin İzol ve çok sayıda kişi izledi.
Gecenin sonunda “Bir Zafer ki” Kurtuluş Müzikalinin sahneye uyarlanmasında büyük emekleri olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korusu Şefi Halil Altıngöz’e ve Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdulkadir Kırıcı’ya sonsuz teşekkürlerini sunan Başkan Yardımcısı Yücetepe, birer şükran çiçeği takdim etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49