Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

“Beyaz etten şaşmayın, kırmızı etsiz kalmayın”
Uzmanlar, kırmızı et tüketiminin olması gerektiğini ancak, beyaz ete oranla daha az tüketilmesini öneriyor. Kırmızı et, demir ve vitamin ihtiyacını karşılaması bakımından belli aralıklarla tüketilmesi öngörülüyor.
Yemek kültürünün yaygın olduğu Şanlıurfa’da en çok kırmızı et tüketiliyor. Kırmızı etin faydaları olduğu gibi zararları da var. Daha çok kolesterole neden olan kırmızı etin az tüketilmesi isteniyor.
Şanlıurfa yemekleri arasında kırmızı et tüketimi sıkça kullanılırken, uzmanlar, vatandaşların balık ve tavuk gibi beyaz ete yönlenmesi gerektiğini söylüyor. Beyaz et, vücuda vitamin kazandırmanın yanı sıra vücudu dengede tutabiliyor. Kırmızı ete oranla daha fazla tüketilmesinde zarar olmadığı belirtilen beyaz et, Şanlıurfa’nın yemekleri arasında fazla kullanılmasa da, uzmanlar, et tüketiminin bilinçli olması gerektiğini söyledi.
Özellikle kebap çeşitlerinin vücuttaki kolesterolü artırdığını belirten uzman doktor Hüseyin Akar, “et,  en önemli besin maddesidir ancak, aşırı tüketildiği zaman vücuda zarar verir. Özellikle de kırmızı et kolesterolü artırıyor. Toplumumuzda kebap çeşitleri başta olmak üzere kırmızı etle yapılan yemekler çok fazla. Bu nedenle toplumumuzda kolesterol ve şeker hastalıkları sıkça görülüyor. Vatandaşlarımızın beyaz ete yönelmesini öneriyoruz. Elbette ki hiç kırmızı et tüketmeden de olmuyor ama ölçülü bir şekilde tüketilmeli. Kırmızı et, vücudun vitamin ve demir ihtiyacını karşılıyor. Ancak, bunun yanı sıra hastalık da saçabiliyor. Vatandaşlarımızın kırmızı eti düzenli ve ölçülü bir şekilde tüketmesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Şanlıurfa’da faaliyet gösteren et marketleri de, beyaz ete oranla kırmızı etin daha fazla tüketildiğini belirtti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49