Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Belediye, Müftülük El Ele
   ABDULLAH YİĞİT
Birecik Müftülüğü ve Birecik Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen temizlik kampanyası Birecik Belediye Başkanı Av.Mehmet Faruk Pınarbaşı, Birecik Müftüsü Mekki Solmaz Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Çopur ve Şerif Yücel, Temizlik İşleri Müdürü, Zabıta Müdürü, merkez, kasaba, köy ve mezralardan gelen çok sayıda din görevlisi ve yerel basın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Sokaklar Çocuklarımızın Dünyasıdır Lütfen Kirletmeyelim, Hep Birlikte El Ele Daha Temiz Birecik’e, Temizlik Temizlemekle Değil Çevreyi Kirletmemekle Olur, Temizlik İmandandır, Temizlik Medeniyetin Ölçüsüdür” sloganlarıyla ilçe merkezi, bağlar kapı, küçük çarşı, sebze hali bitişiği ve mahalleler gezilerek kampanya bağlamında temizlik çalışması yapıldı.

“Temiz bir çevre için el ele” sloganı ile Birecik Belediyesi ve Birecik Müftülüğü işbirliği ile gerçekleştiren temizlik kampanyası ile ilgili olarak Birecik Müftüsü Mekki Solmaz değerlendirmede bulundu. Dinin gereklerinden biri olan temizlik konusunda vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Solmaz, kampanyanın devamının geleceğini dile getirdi. Müftü Mekki SOLMAZ, Müftülük olarak temizlik konusunda vaaz ve hutbelerde bilgilendirme yaptıklarını hatırlatarak, yaşadığımız çevreye zarar vermemek için çöplerin ortalıklara atılmaması gerektiğini belirtti. Temizlik kampanyası bizim açımızdan oldukça önemli bir kampanya. Kâinat Yüce Rab'bimiz tarafından en güzel şekilde yaratılarak bizim ve mahlûkatın yaşamasına tahsis edilmiştir. İslam dininin buyurduğu gibi “Temizlik imandandır” vecibesini yerine getirmek amacıyla bu kampanyanın ilkini Belediye Başkanımız, Başkan yardımcıları ve belediyenin diğer personeli ile merkez, kasaba ve köylerin imamları ve müftülük görevlileri ile birlikte gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreç içerisinde Yaz Kur’an Kursları öğrencilerimizi de içine alacak bir şekilde bu kampanyamızı ilerleyen günlerde devam ettireceğiz." diye belirtti.

Birecik Belediye Başkanı Av. Mehmet Faruk Pınarbaşı da, amaçlarının çöp konusunda vatandaşlarımızı ve halkımızı bilinçlendirmek olduğunu söyledi. “Amacımız vatandaşlarımızın bu konuda daha çok bilinçlenerek çöpleri gelişi güzel etrafa bırakmasını önlemek, çöplerin konteynerlerde toplanmasını sağlamaktır. Biz bu kampanya ile Belediye yetkililerimize bu konuda yardımcı olmaya, onların işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz.

Birecik Belediye Başkanı Pınarbaşı “Kampanyamızda temiz bir zihniyet, temiz bir toplum ve temiz bir hayat diyerek yola çıkıyoruz. Bizler hep birlikte evimizin önünü, sokağımızı, bir yaşadığımız güzel ilçemizi temiz tutacağız, buna mecburuz. Burada bulunan veya bulunmayan herkes bir birinden mesuldür, herkes temizlik konusunda birleşecek, çünkü burada biz yaşıyoruz. Birecik’imiz ne kadar temiz ise biz de o kadar temizizdir. Bu yüzden herkesi kendisi için temizliğe davet ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49