Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Bakanlar, Gaziantep’te Halfeti İçin Biraraya Geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’daki programlarının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte Gaziantep’e geçerek burada düzenlenen Gaziantep Halfetililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışına katıldı.
 
Şehitkamil Belediyesi Kültür Merkezi’nin karşısında faaliyet gösterecek olan Halfetililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, Milletvekilleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Halfetililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erdogan, Nuri Sesigüzel ve Yavuz Bingöl ile Karagül dizisinin oyuncuları katıldı.
 
Ulus Mahallesi'ndeki dernek binası önünde yapılan açılış töreninde bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, en az 100 bin Şanlıurfalının Gaziantep’te yaşadığını belirterek, burada yaşayan Urfalıların birlik ve beraberlik içinde Şanlıurfa’nın ilerlemesi için çalışmaları gerektiğini söyledi. Bakan Çelik, Gaziantep gibi Şanlıurfa’nın da ekonomik olarak daha iyi noktalara gelmesi için Şanlıurfalılar kadar, Gazianteplilerin de komşu kent olması hasebiyle Şanlıurfa’ya destek olmasını istedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, Halfetililer Derneği’nin Gaziantep’te açılmasıyla ilgili olarak “Bu bir kardeşlik ve barıştır. İyi ki buradasınız Gazi şehrimize Fırat’ın bereketini, zenginliğini getirdiniz. Şehrimizin aşını, ekmeğini büyüttünüz. Şehrimize huzur ve barış getirdiniz hepiniz hoş geldiniz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, derneğin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Halfeti’nin önemini ve Şanlıurfa turizmindeki yerini anlattı.

 
Vali Celalettin Güvenç, Halfeti’de suyun altında kalan Merkez Camii’yi ÇSG Bakanı Faruk Çelik’in desteğiyle söküp yeniden yapacaklarını söyleyerek, “İnşallah Merkez Camii’yi söküp tekrar yapıyoruz. Bu caminin ihalesini yapacağız. Bu camiyi yıkılmaktan kurtaracak ve böylelikle ecdadımıza minnet borcumuzu ödeyeceğiz” dedi
 
Halfeti ile ilgili bir başka önemli konunun ise Savaşan Köyü’nde bulunan 32 adet taş evin Gaziantep Büyükşehir ve Şanlıurfa Belediyelerinin katkıları ile turizme kazandırılması olduğunu söyleyen Vali Güvenç, “Savaşan Köyü ile ilgili de çalışmaya başladık. İnşallah Savaşan Köyümüzü bir tatil merkezi yapacağız” şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşmalarının ardından Halfetililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erdogan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e kendilerini yalnız bırakmadığı için günün anısına bir plaket sundu. Halfeti’de çekimleri devam eden Karagül dizisi başrol oyuncusu Yavuz Bingöl ve diğer oyunculara da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilçenin tanıtımına verdikleri katkılardan dolayı bir plaket verdi.
 
Plaket takdimlerinden sonra törene katılanlar hep birlikte Halfetililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gaziantep Şubesi’nin açılışını gerçekleştirip, derneği gezdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49