Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Araçlarda kış bakım zamanı
Şanlıurfa'da kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber Evren Sanayi sitesinde  hareketlenme yaşanıyor.
Şanlıurfa Akabe çıkışı, TOKİ karşısında bulunan küçük sanayi sitesi esnafın Kış aylarların yaklaşmasıyla birlikte hareketlenme yaşanmaya başladı. Kış ayları öncesinde oto tamircilerde yoğunluk başladı. Araç bakım çalışmaları artarken, oto servisi ve tamircileri durumdan memnun gözüküyor. İşlerinin açılmasından memnun olduklarını belirten oto tamircileri, kış ayları öncesindeki bakımların mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı.
Kış mevsimi nedeniyle işlerin hareketlendiğini dile getiren sanayi esnafı, her yıl kış mevsiminden önce yoğunluğun yaşandığını söylediler. Sanayide 20 yıldır hizmet veren Otomobil tamircisi Salih Aslan her kış mevsimi olduğu gibi bu yıl da işlerin arttığını belirtti. Vatandaşların araçlarına kışlık bakımı yaptırmaları konusunda uyarılarda bulunan Aslan, "Araç sahiplerinin kışın zor anlar yaşadığını ve çoğu zaman yolda bile kalıyorlar Bu durum da biz oto tamircilerin işini artırıyor. Sonuçta ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Bir yandan da burada insanlarımıza hizmet veriyoruz. Olabilecek kazaları engellemeye çalışıyoruz. Bu anlamda bütün herkesi araçlarını bakımdan geçirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Ali Aslan ise, "Araçlara özel sıvılar yerine su kullanmak, sudan kaynaklı kireçlenmelere, kireçlenmeler de su kaçaklarına ve hararet problemine yol açar. Kış seyahatlerinde arabada aracın lastik çapına uygun zincir bulundurulmalı. Zincir daha önce kullanılmışsa herhangi bir kırık, eksik veya ezilme olup olmadığı kontrol edilmeli. Camda donmalar olmaması için cam suyuna antifriz ilave edilmeli. Antifriz, cam suyunun donmasını engeller ve daha iyi performans alınmasını sağlar. Silecek suyunda her zaman için soğuğa dayanıklı özel sıvılar kullanılmalıdır"dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49