Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Altın Görünümlü İmitasyon Kemer, Gerdanlık, Akıtma, Bilezik Yok Satıyor

Şanlıurfa'da, altın fiyatların yükselmesiyle birlikte, çareyi Hindistan'da üretilen ve Suriye'den getirilen sahte altınlarda buldu. Sarayönü Caddesi'nde bulunan Bağdat Pasajı'ndaki, altın görünümlü imitasyon kemer, gerdanlık, akıtma, bilezik ve kordonlar yok satıyor.

Şanlıurfa'da, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte yükselen fiyatlar nedeniyle altın alamayan ve çevresindekilere mahcup olmak istemeyenler, çareyi Çin ile Hindistan'da üretilip, Türkiye'ye getirilen ve gerçeğinden zor ayırt edilen taklit altınlarda buluyor. Kentin simgesi olan Pasaj'da satılan, 20- 300 liradan satılan çeşitli boyutlardaki imitasyon takılar büyük ilgi görüyor.

Pasaj esnafı Mehmet Diy, "Sarı dediğim imitasyon kemer, gerdanlık, akıtma, kordonlar, altın küpe, bilezik, yüzük ve hızma gibi bir çok sarı takı malzemesi satıyoruz. Altın almaya maddi durumu olmayan aileler, gelip burada günü birlik kullanmak için alıyor. Bazı bayanlar eksik altınlarını gelip burada alarak tamamlıyor. Bu sarıları yalnız Şanlıurfa'ya hitap etmesi amacıyla getirmiyoruz. Edirne'de, Karadeniz'de ve Türkiye'nin bir çok yerinde müşterimiz var. Biz sürekli dışarı satış yapıyoruz. Başka bijuteri ürünleri de satıyoruz ama daha çok sarıya yönelik yani imitasyon altın ürünleri satıyoruz. " dedi.

Diy,"Altın alacak gücü olmayanlar, karşılıklı anlaşarak, imitasyon altın alıyorlar. Bölgede sıkça kullanılan 'Frenk bağı' isimli takının gerçeği 20 bin lira ama bizde onunla aynı ağırlıkta ve ebatta olan takı 300 liraya satılıyor. Bu takılar, genellikle düğünlerde gösteriş için alınıyor. Düğüne giden davetlilerden tutundan gelin ve damatta etrafa mahcup olmamak için çakma altınlardan alıyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49