Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Akçakale, Harran Karayolu Sıcak Asfalta Kavuşuyor

Karayolları Diyarbakır 9. Bölge müdürlüğü tarafından Şanlıurfa- Akçakale, Harran yolunun 50 km’lik sıcak asfalt çalışması için ihale çalışmaları bitti.

Geçtiğimiz yıllarda Akçakale, Harran Şanlıurfa kara yoluna çekilen mucur yüzünden onlarca vatandaş, can ve mal kaybı yaşamıştı. Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan asfalt çalışması Şanlıurfa milletvekillerinin desteği ve bölge başkanlarının özel girişimleri sonucuyla nihayet çözüme kavuştu.

Özellikle 2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin ardından bölgede yoğun bir turist hareketliliği yaşanmaya başladı.

Şanlurfa'nın güneydoğusunda yer alan tarihiyle coğrafyasıyla kendisine has kümbet evleriyle ve tarihteki ilk üniversiteyi de içinde barındıran Harran ilçesinde bu karar hoşnutlukla karşılandı.

Açıklamalarda bulunan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz; Şanlıurfa ile aramızdaki karayolunun sıcak asfaltla döşenecek olması bizleri sevindirdi. Harran gibi tarihiyle coğrafyasıyla ve köklü kültürüyle hem ülke hem de dünya genelinde bilinen bir ilçenin ve o ilçeye gelen yolların bozuk olması bizleri üzüyordu. Nihayet uzun uğraşlar sonucunda gerek Akçakale ilçesi gerekse bizim güzide tarihi ilçemize gelen yolun yapılması bizleri sevindirdi. Unutmayınız ki "Yol Medeniyettir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49