Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

5000 kişiye iş
Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 5000 kişilik Toplum Yararına Program(TYP) dev bir istihdam projesini geniş bir hazırlık aşamasından sonra hayata geçiriyor.
Şanlıurfa’da toplum yararına programlar kapsamında toplam 5000 kişi İŞKUR tarafından  9 ay boyunca asgari ücret artı sigorta karşılığında istihdam edilecek. İş sahibi olacak bu 5000 kişi, toplum yararına çalışma süresince başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında toplum yararına işlerde çalışacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Necdet Karasevda: “Biz İŞKUR olarak birçok faaliyet yürütmekteyiz, bu faaliyetlerimiz arasında toplumu düşünen ve onların istihdamını artıran çalışmalar, bizim önceliğimiz olmuştur. Mesleki eğitim çalışmalarımızın yanında yaptığımız planlı çalışmalar sonucunda toplum yararına çalışma projesinde 5000 kişiyi iş sahibi yapmaktayız. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Sayın Bakanımız Faruk Çelik'e Genel Müdürümüze, valimize ve milletvekillerimize şehrimize yaptıkları bu katkıdan dolayı bir birey olarak teşekkür ediyorum.” dedi
Toplumu temel alan bu tarz projelerin Şanlıurfa ilinin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına destek olduğuna değinen Karasevda, İŞKUR olarak amaçlarının, iş bulmakta zorluk çeken vatandaşlara, işsizlere istihdam olanağı ve gelir desteği sağlamak olduğunu belirtti. 
Projeye başvuruların 24 Eylül – 01 Ekim 2013 tarihleri arasında olacağını belirten Karasevda, başvuruların şahsen, Şanlıurfa İŞKUR merkez binası, Siverek ve Viranşehir İŞKUR hizmet merkezleri, Şanlıurfa iline bağlı ilçelerin kaymakamlık bürolarında görevli personeller tarafından alınacağını; aynı zamanda İŞKUR’un resmi sitesinden online olarak yapılabileceğini belirtti.   
Kurum yetkililerinden alınan bilgilere göre TYP’ye başvuracak katılımcıların, kurumun o yöredeki İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine kayıtlı işsiz durumunda olmaları; en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç); emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamaları; kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. gelirlerinin olmaması ve TYP’den yararlanılmaya başlandığında Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir sosyal yardım almamaları gerekmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuracak adayların 35 – 65 yaş aralığında, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların ise 19 – 65 yaş aralığında olması gerekmektedir.  
Başvuruların bitimiyle projeye başvuran adayların istihdamında kura yöntemi uygulanacak olup kuralar belirlenen tarihlerde il ve ilçelerde çekilecektir. Kuraların yeri ve zamanı başvurular sırasında veya başvuru bitiminden sonra İŞKUR il merkezi ve ilçe hizmet merkezlerinden öğrenilebilecektir. 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49