Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

2 Göz Evde 10 Kişi Yaşıyor
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli Kürt aile, 2 oğlunu savaşta, bir oğlunu inşaatta kaybetti. Bir oğlundan da haber alamıyor.
Baba Ahmet Osman: “Kolay mı bir anda 4 oğlunu kaybetmek? Bu acılarla nasıl yaşadığımızı bir Allah biliyor” dedi.
Anne: Fadi Ahmet Ed Casım: “İki oğlum bombalanarak, bedenleri parçalanarak öldürüldü. Zaten onlar gittikten sonra bize de hayat zindan oldu” dedi.
Dört oğlunu yitiren Suriyeli Kürt aile, Şanlıurfa’da ayakta durmaya çalışıyor. Emlakçılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışan Ahmet Osman, gelirinin giderini zorla karşıladığını söyledi.
Fadi Ahmet Ed Casım ise,  4 oğlunu kaybettikten sonra çeşitli hastalıklara yakalanıp, defalarca ameliyat geçirdi. Suriye’nin Rakka kentinde bombanın atılması sonucu iki oğlunun yaralandığını ve Şanlıurfa’da tedavi altına alındığını söyleyen baba Ahmet Osman, birkaç günlük hastane tedavisinden sonra iki oğlunun da hayatını kaybettiğini söyledi.
“KURBAN BAYRAMINI BİZE ZEHİR ETTİ”
Bir yıl önce Rakka’da bombalı saldırı sonucu 18 yaşındaki oğlunun yaralanıp öldüğünü dile getiren Osman, kurban bayramı öncesinde bir oğlunun da inşaattan düşerek yaşamını yitirdiğini anlattı.
İki oğlunu savaşta, bir oğlunu inşaattan düşmesi sonucu kaybettiğini anlatan Osman, “Bir yıl önce Rakka’da düzenlenen bir bomba saldırısında bir oğlum ağır yaralandı ve Şanlıurfa’ya getirildi. Burada birkaç gün hastanede kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Ondan birkaç gün sonra diğeri de aynı şekilde öldürüldü. Bir oğlum da abisinin cenazesini almaya gitti ama Suriye’den geri gelmedi.
Şuan yaşıyor mu yoksa öldürüldü mü bilemiyoruz. Yaklaşık 7 aydır haber alamıyoruz. Tüm bunların yanında bir de kurban bayramı öncesinde bir oğlum da inşaattan düşerek öldü. Kurban bayramı bizim için zehir oldu. İşte böyle bir hayat yaşıyoruz” dedi.
OĞULLARININ FOTOĞRAFLARIYLA AVUNUYOR
Öldürülen oğullarının fotoğraflarını duvara asarak,  hatıra fotoğrafları sayesinde acısını dindirmeye çalışan anne Fadi Ahmet Ed Casım, başka hiçbir çaresinin olmadığını söyledi.
Kendisi için artık hayatın olmadığını söyleyen Fadi Ahmet Ed Casım, fotoğraflar dışında avunacağı hiçbir şeyi olmadığını anlattı. Yürek burkan hikayesini anlatan Fadi Ahmet Ed Casım, “4 tane oğlumu kaybettim, bundan daha büyük bir acı olabilir mi? 4 oğlum gittikten sonra zaten bizim için hayat kalmadı. Onları kaybettikten sonra hastalığa yakalandım. Günlerce kendime gelemedim. Hala da düzelmedim. 4 ameliyat geçirdim. Çocuklarımın acısını hiçbir şey unutturamaz” diye konuştu.
AİLENİN HİKAYESİ İÇLER ACISI
4 oğlunu kaybeden Osman ailesinin öte yandan hasta bir tane de kızı bulunuyor. 2 defa kalp ameliyatı geçiren 20 yaşındaki kızlarının durumunun daha da ağır olduğunu söyleyen baba Ahmet Osman, aylık kazandığı 800 lirayla böyle dramlı bir hayatı yaşamaya çalıştığını anlattı. Hayatını kaybeden 4 oğlunun acısını yaşarken, bir yandan da kızının durumuyla uğraştığını söyleyen Ahmet Osman, “4 oğlumu kaybettim, bir kızım da hasta. Onun durumu bizi kahrediyor. Daha 20 yaşında ama kendi başına hiçbir şey yapamıyor. 2 kez kalp ameliyatı geçirdi. Benim aylık gelirim 800 lirayı zor buluyor. Bu parayla ben evin kirasını mı ödeyeyim, ailemi mi geçindireyim yoksa kızımın tedavisine mi harcayayım? Öyle bir hayat yaşıyoruz ki Allah böyle bir durumu kimseye yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
CENAZEYE ALMAYA GİTTİ BİR DAHA GÖREN OLMADI
Celal adındaki oğlunun abisinin cenazesini almak için Suriye’ye gittiğini ancak bir daha geri gelmediğini söyleyen Ahmet Osman, oğlunun yaşayıp yaşamadığını bilmediğini aktardı.
Diğer üç oğlu gibi bunun da yaşadığına inancının kalmadığını söyleyen Ahmet Osman, “diğer üç tanesi en azından cenazelerini gördük ama bunun ne canlı ne de cansız bedenini göremedik. Şuan yaşadığına inancımızı kaybettik. Öldüğünü düşünüyoruz çünkü 7 aydan beri hiç haber alamıyoruz. Şimdi tek isteğimiz; onun bir bedenini görebilmek. Diğerlerinin en azından bir mezarı var ama bunun hiçbir şeyi yok” diyerek durumunu gözyaşları içerisinde anlattı.
2 GÖZ EVDE 10 KİŞİ YAŞIYOR
Çocuklarının acısıyla yaşayan aile, geriye kalan bir hasta kız, diğer çocuklar ve gelinlerle birlikte toplam 10 kişi iki göz bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Şehitlik Mahallesinde kiraladıkları evde yaşayan aile, hayırseverlerin yardımını beklediğini söyledi. Aylık gelirinin 800 lira olduğunu dile getiren Ahmet Osman, bu paranın kendilerine yetmediğini ve bu durumdan kurtulması için hayırsever ve devletten yardım beklediğini aktardı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49