Size bir soru;
‘Sorunları ile meşhur olan ilimiz hangisi?’
Vallahi bravo.
Hepinizin ‘tabi ki Şanlıurfa!’ dediğini duyar gibiyim.
Evet, kimilerinin hoşuna gitmese de Urfa sorunlar ve sıkıntılar şehri olmaya namzet bir kent haline dönüştürüldü.
Dönüşüme emeği, katkısı, desteği olan herkese teşekkür(!) ederim.
Şimdi birilerini de aynı zamanda ‘iyi tamam da Urfa’nın sorunları ne olabilir ki?’ dediğini de haklı olarak duymaktayım.
Urfa’nın sorunları mı?
BİR: sık sık kesilen ve özellikle elektronik eşyalara darbe vuran elektrik kesintileri.
İKİ: içme suyu sorunu
ÜÇ: sulamada enerji ve su konusunda yaşanan sıkıntılar.
DÖRT: kent içi ulaşım rezaleti (bırakın ilimize günübirlik gelen Yabancı birisini, bu kentte yaşamakta olan bizlerden birisini bile özel aracı ile yolu şaşırmaması, otobüs güzergâhına girmemesi bir mucize)
BEŞ; iş makinelerinin hem yol üzerine hem de yol altında kalan boru, kablo, içme su şebekesi gibi yerlere vermiş oldukları zararlar. (Bugün yaklaşık yirmi gündür Üniversite, emniyet müdürlüğü ile Mille eğitim müdürlüğünün aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin 500 internet abonesi, iş makinesinin koca
Fiber kabloyu parlaması sonucu internet hizmeti alamamakta)
ALTI: Şehir içi otopark rezaleti.
YEDİ: öğretmen eksikliği yüzünden ders başı yapamayan okullar.
SEKİZ: sanayici, iş adamının karşılaştığı bürokratik sıkıntılar.
Veeee… Daha neler? Neler?
Bunlar ilimizin var olan gerçeklerinden bir kaçı.
Başta Hac farizasını yapıp Urfa’ya dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi olmak üzere özellikle merkez ilçe konumundaki Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile yine merkez ilçe konumundaki Eyyübiye Belediye Başkanlarımıza düşen en önemli görev, koordinasyon içerisinde birlikte çalışmaları ve sorunları aşmalarıdır.
Urfa için üzerinde sorumluluk hisseden herkesin ‘BEN’likten kendisini bir an önce kurtarıp ‘BİZ’ ruhuna ulaşabilmeleri temennisi ile…
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49