Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Milli takımın incisi Şanlıurfa’da sporcu yetiştirecek
Türkiye A Milli Kadın Futbol takımı kalecisi Ezgi Çağlar Beden Eğitimi öğretmenliğini Şanlıurfa’da sürdürecek. Şanlıurfa’da bayan futbol takımı kurmak ve yeni Ezgi’ler yetiştirmeyi düşünen tecrübeli file bekçisi, milli sporcu yetiştirmeyi planlıyor.
 
Milli takımın incisi ile yaptığımız röportaj’da Ezgi Çağlar’ın başarılılarını siz okuyucularımıza taşıdık. Hayat hikayesini, başarılarını, kendi imkanlarıyla takım kurmalarını anlatan Çağlar, Milli takıma yükselme sevincini de bizlerle paylaştı.
 
SİZLERİ TANIYABİLİR MİYİZ?
“ Ben Ezgi Çağlar, aslen İzmirliyim ama İstanbul’da futbol oynuyorum. Beden eğitimi öğretmeniyim”
SPOR HAYATINDA BAŞARILARA İMZA ATTINIZ, BUNLARDAN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?
“ Ortaokulda futbola başladım. Ortaokul takımındayken okullar arası Türkiye şampiyonası oldu. Biz o turnuvada ikinci olmuştuk. Birinci olan takımın içinde iyi oynayan oyuncuları bir iş adamı seçerek takım kurmak istemişti. Biz ikinci olduk ama kaleci olarak beni seçtiler. O zamanda oyunculuğa çok hevesim vardı, sol açık oynamak istiyordum. Ücret vererek Şirinyerspor adı altında futbol oynamaya başlamıştık.”
HANGİ TAKIMLARDA OYNADINIZ?
Orada 2 yıl oynadım daha sonra İzmir Spor’a geçtim, İzmir Spor’da 1 yıl oynadım. İzmir Spor’da oynadıktan sonra 1 yıl kulüpsüz kaldım. Yıldız Spor’u kurduk kendi formalarımızı kendimiz yaptık, kendi imkanlarımızla Buca’da halı sahada antrenmanlarımızı yapardık. Daha sonra Buca Spor bizim çabalarımızı görmüş, dediler ki biz kadın takımı kurmak istiyoruz, bizimle oynamak ister misiniz dediler. Bizim takımımızda böyle bir şey olduğu için baya bir heveslendi, Buca Spor’da 1.Ligde başladık. Türkiye şampiyonluğumuz, Türkiye ikinciliğimiz oldu 4 yıl Buca Spor’da oynadım. Arkasından üniversiteyi kazandım, İzmit Kocaeli üniversitesinde okudum. Üniversiteyi kazandığım için Lüleburgaz Düvenciler Lisesi transfer teklif etti. Lüleburgaz’a geçtim Lüleburgaz’da oynamaya devam ettim. Lüleburgaz’da takımı 2’nci ligden 1’nci lige çıkardık şampiyon olduk. Orada 1 yıl daha forma giydim, arkasından İstanbul Ataşehir Belediyespor beni takımlarında görmek istedi. Ataşehir Belediyespor’da 4’ncü yılım hala orada futbol hayatıma devam ediyorum”
MİLLİ TAKIMA YÜKSELDİĞİNİZ ZAMAN NASIL BİR SEVİNÇ YAŞADINIZ?
“ Küçükken Milli formayı giyeyim gibi bir hedefim yoktu. Babam kaleci olmamı çok istiyordu. Bende hep oyunculuk hevesi vardı, antrenmanlarda Ezgi kaleye geç dediklerinde, yok ben oyuncu olmak istiyorum sol açık olmak istiyorum kariyer heyecanım vardı. Daha sonra İstanbul’da bir maçımız vardı antrenörümüz Ezgi sen kaleye geçeceksin dedi. O maçta kaleye geçtim, daha önce kaleye geçtiğim maçlar vardı sadece o maçta başlamadı. Geçtim kaleye çok fazla teknik bilmiyordum, plonjon şöyle atlayayım, doğru hareketleri bilmiyordum. O maçta da şansıma milli takım antrenörü karşılaşmayı izlemeye gelmiş. Maçta 1 penaltıdan gol yedim maç 1-1 bitti. Maçtan çıktım kurtardığım toplar vardı, refleksle hani, refleksim iyiydi. Sonra Milli Takım Antrenörü geldi, Ezgi fiziğini, duruşunu, kurtarışlarını çok beğendim seni yetiştirmek ve U-17 Milli takımına çağırmak istiyorum dedi. Öylece Milli Takım kariyerim başlamış oldu, baya güzel bir heyecandı. U-17 takımında 1 yıl, U-19 takımında 3 yıl oynadım. Hiç ara vermeden de A Milli takımına yükseldim. Şu an A Milli Takım kalesini okuyorum”
ŞANLIURFA’DA EZGİ’LER YETİŞTİRECEK Mİ?
“ Zaten şu anda Şanlıurfa Bayan Futbol Takımı ile görüşüyorum. Allah nasip ederse onların da antrenmanına katılmayı düşünüyorum onlara bir faydam olsun istiyorum. Orada ki kalecilere de kendimden bir şeyler katmak istiyorum. Onun haricinde Beden Eğitimi Öğretmeniyim, bayanlar okul takımını kurmayı düşünüyorum. Öğrencilerim çok istekli, çokta heyecanlılar bu konuda. Şanlıurfa’ya Milli Sporcu gelmiş deyince hepsi baya bir istekli oluyorlar. Şanlıurfa’da bir bayan takımı kurmak istiyorum, en azından okul takımı olarak bir başarım olsun. Diğer takımlara da oyuncu göndereyim, Milli sporcu yetiştirmek isterim”
 
KARAKÖPRÜ BELEDİYESPOR ANTRENMANLARINA KATILDINIZ, ANTRENMANLARINIZ NASIL GEÇTİ?
“ İstanbul’da bulamadığım olanakları Karaköprü Belediyespor’da buldum.Çünkü İstanbul’da kendi antrenörüm olmadı, buraya atanmam çok iyi oldu. Dört yetişkin kaleci ile antrenman yapma imkanım oldu. Bu benim için ek bir avantaj, onun haricinde takımla antrenmanlar çok iyi sürekli oyundayım bu da benim için ek bir kazanç bayan futbolu için. Bana antrenmanlarında yer verdikleri için Karaköprü Belediyespor kulübüne teşekkür ediyorum”

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49