Memurluk ne kadar eleştirilen yönleri olsa da güvenli liman olarak Türkiye’de tercih edilen iş alanları arasında hep ilk sıralardadır.
 Bu limana yanaşmadan önceki heyecanlarımızla karaya ayak bastıktan sonraki heyecanlarımız bir olmasa da verim zincirlerini sıkıca bağlamak için görüşmeler etkin ve akıl çerçevesinde sonuçlandırmaya çalışılmalıdır.
 Sonuçlanan 7 Haziran seçimleri ile hala netleşemeyen siyasi sathın durulup ta bir sonuçta birleştiği an hayırlı sonuçlara ulaşması temennilerimle…
 Toplu sözleşme görüşmeleri, özde insanın yaşatılmasının insanlığın yaşatılması anlamına geldiği çabaların özünü koruyarak tamamlanması ile gelişmiş insanlık yaşam ortamlarının hazırlanmasına katkılar sağlamış olacaktır.
 Malum olduğu üzere iki yılda bir olan görüşmeler bu yıl ikinci yılının ardından Ağustos ayında yapılacak görüşmelerde nelerin değişeceğini merakla izlemekteyiz.
 Bir arkadaşım iki üç yıl önce özellikle öğretmen olduğu için serbest giyinmenin öğretmene hiçte yakışmayacağını ille de o kravat ve kumaş takıntısını sürdürürken gelişen bu özlük hakları ile o da halinden memnun olarak keten ve tişörtünü çıkarmıyor artık. İnsanın yaşatılması ve verim doğru orantısını bu anlamda geliştirerek asıl başarının görünüşle ilgili olmadığının bilinci de ortaya çıkmış olacaktır.
 Görüşmelerin iki önemi var ilki özlük haklarındaki süren gelişmelerin arttırılması. İkincisi de somut ekonomik katkılardır.
 % 3 ün dışında enflasyon farkının da ümidi ile sevinçleri kursakta bırakan dilim denen bir problem vardır ki bu zammı gelmezden alıp götürmektedir maalesef. Eğer sendikalar bu görüşmelerde sadece bu konuyu dahi halledebilseler tüm memurlarca iyi birer alkış alacaklardır.
 Memur ve tüm çalışanlar açısından göz önünde bulundurulması gereken temel konular;
 *  En önemli konuların başında bu vergi dilimi uygulaması ile verilen zamların geriye alınmasının sonlanması,
*  Emeklilik konusu; kişi 25. yılını tamamladıktan sonra ikramiyesi verilmese de ( 60 yaş dolunca almak kaydıyla) maaşını almaya başlamalıdır.
*  Kurumlar arası geçişler kolaylaştırılmalıdır
*  Eşi çalışmayanlar için destek arttırılmalıdır.
*  Öğretmen, doktor ve tüm çalışanlar devlet ve toplum nezdinde saygın kılınmaya çalışılmalıdır. ( bu konu geniş bir içerik taşısa da anlatılmak istenen açıktır.)
*  İlksan, öğretmen evi veya benzer kurumlar ya kapatılmalı ya da sadece muhataplarına aktif ve uygun bir biçimde kullandırılmalıdır.
*  Özellikle köy öğretmenlerine yol + sosyal yaşam desteği adı altında ekonomik destek arttırılmalı
*  Nöbetin bir ücreti olmalıdır.
*  Ve son olarak dengeli bir zam oranı.
 Tüm çalışanlara hayırlar getirmesi temennilerimle... 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49