‘Oturdukları koltuktan güç alan olmayalım… Aksine oturduğumuz koltuklara, makamlara değer katan, güç verenlerden olalım’
     Ben bu sözü çok önemserim.
     İlginçtir, koltuk ve makam ile ilgili olarak birden fazla yazıyı da yine bu köşemde kaleme almıştım…
     Ama ne yazık ki gördüğüm manzara şu;
     Oturdukları koltuğa, bulundukları makama güç vermek, değer katmak yerine ne yazık ki o makamdan güç alan, nemalananların bir şekilde makamlara doluştuklarına şahit olmaktayız.
     Bu iddiam sadece Belediyeler için değil!
     Aksine son zamanlarda birçok mevki makam içindir desem yanılmış olmam sanırım…
     Şöyle bir çevremize bakalım Allah aşkına!
     Eğer birileri birilerinin karşısında el ÖFELEYİP, Ceketinin bir değil ÜÇ DÜĞMESİNİ İLİKLİYOR ve de en önemlisi karşısındakini hak etmediği şekilde ALLAYIP, PULLUYOR ve de üstüne üstlük YAĞLIYORSANIZ işte istediğiniz her türlü makama ulaşabilirsiniz…
      LİYAKAT!
      BİLGİ!
      GÖRGÜ!
      EĞİTİM!
      VİZYON ve MİSYON!
      MESLEKİ BAŞARI hiç önemli değil…
      Kimse bu yazıma kızmasın. Hak ederek birileri bir yere geldiğine inanıyor ise sözümüz asla ona olamaz. Ama hak etmediği halde, sırf birilerinin ADAMI olarak eğer bir mevki, makam ya da göreve getiriliyor ise işte ona vereceğim cevap tek kelime ile YAZIKLAR olsundur.
       Urfa’mızda son dönemlerde ne yazık ki, makamlar, mevkiler ve de koltuklar birilerinin aracılığı, göz kırpması ve de işareti ile adeta pazarlanmakta..
        Bu yapılan Urfa’nın geleceğini köreltmek ile birlikte hak ettiği halde mevki ve makama gelemeyenler için de zül olmamakta mı?
        Bakın altını bir kez daha çizerek belirtmek isterim ki;  
        Eğer birisi fikri, zikri, düşüncesi ne olursa olsun, bulunduğu, atandığı makama makamdan güç almayıp aksine o koltuğa yaptığı hizmetler ise değer katıyor, yüceltiyor ise ona hep birlikte sahip çıkalım, görevine devam etmesini sağlayalım…
        Yok, eğer birileri sırf birilerine uşaklık yaptığı için ya da birilerinin adamı olduğu için hak etmediği bir makama atanıyor ve o kişi bulunduğu makama değer katmak yerine o makamdan nemalanıyor ve makamı küçültüyor ise de ona asla sahip çıkmayalım….
 
        Temennim vermek istediğim mesajın doğru olarak, birileri tarafından kıvırtılmayarak anlaşılması ve hayata geçirilmesi….
 
        Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49