Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Urfa’da Terör operasyonu 82 gözaltı

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılık talimatı ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ, PKK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik operasyon düzenledi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda terör örgütü FETÖ/PDY mensubu 29 şahıs, terör örgütü PKK mensubu 20 şahıs ve terör örgütü DEAŞ mensubu 31 şahıs gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılardan FETÖ/PDY terör örgütüne üye 29 kişiden2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken kalan 27 kişinin soruşturma işlemlerine devam ediliyor. PKK/KCK kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 5’i mahkemeye sevk edilmiş, 1 kişi tutuklanırken 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 3 Suriye vatandaşı sınırdışı edilmiş. Diğer 15 kişinin soruşturma işlemleri devam ediyor. DEAŞ'lı 31 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 6 yabancı uyruklu sınırdışı edilmiş, kalan 25 kişinin halen soruşturma işlemleri devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan,"Ülkemiz bütün terör örgütleriyle tüm unsurlarıyla mücadele ederken hukuk içerisinde daha etkin mücadele yapılabilmesi için vatandaşlarımızın sosyal medyada, yurt içinde veya dışında herhangi bir alanda yada ortamda terör örgütleriyle ilgili tüm öğrendikleri hususları kolluk güçlerimiz ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza bilgi olarak aktarmaları büyük önem arz etmektedir. Bu bilgi aktarımları sayesinde hem bir çok önemli terör saldırıları önlenebilecek hemde soruşturmalarda daha net sonuçlar elde edilebilecektir"dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaOperasyonPkkDeaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49