Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Urfa'da esnaf mağdur

Dolardaki yükselişten epey olumsuz yönde etkilenen esnaf, aldıkları ürün ve malzemeyi yerine koyamayarak elindeki sermayeyi de bir bir eritiyor.

Geçtiğimiz güne sert yükselişle başlayan dolar kuru 21 Aralık sabahında önce yükseldi, ardından sert düşüş kaydetti. Geçtiğimiz akşam 19:00 sıralarında 18 TL'yi geçen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası düşüş göstermişti. Döviz Kuru nedeniyle esnaf 2 aydır iş yapamadıklarını belirti.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Pasaj esnafı da dolardaki yukarı yönlü tırmanıştan dolayı bugünlerde sessizliğe gömülmüş durumda. Esnaf iş yapamamaktan şikayet ederken, dolara bağlı artan maliyet ve fiyatlardan ötürü vatandaşların da alım gücü düşmüş halde.

Pasaj esnafı, doların yükselmesine bağlı olarak işlerinin iyice düştüklerini belirterek, ekonomik şartların en kısa sürede değişmesini umut ediyor.

İthalat ve ihracat piyasası nabzının attığı Kapaklı, Japon, Bağdat ve Dünya Pasajlarındaki esnaf, yaptıkları alışverişlerin dolar üzerinden olması sebebiyle yaşanılan artışın en fazla kendilerini etkilediğini belirtti. Pasaj esnafı gün boyu siftah yapamadan iş yerlerini kapatıp akşam eve gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

PASAJ ESNAFI DOLAR MAĞDURU

Şanlıurfa'dan Dünya'ya açılan penceresi olan pasaj esnafı dolar mağduru oldu. Son aydır aydır sürekli yüksek olan dolar esnafın satışlarını etkiledi. Son dolar artışından sonra ekonomik olarak çok etkilendiklerini dile getiren Japon pasajı esnafı Hasan Diy ise bu yükselişten dolayı dolar bazında satılan eşyalarda yükselme olduğunu bundan dolayı da alışveriş yapamadıklarını ifade etti.

DOLAR TOPTAN SEKTÖRÜNÜ DE VURDU

Diy, " Dolarla alıp TL ile borç verdiğimiz mallarımızı şu an aynı fiyata alamıyoruz, pasaj esnafı olarak çok sıkıntı yaşıyoruz.Doların yükselmesiyle birlikte burada da ciddi bir fark oluştu. Buradaki zararımız çok büyük. Alışverişlerde durgunluk oluştu. Aldığımız ürünleri yerine koymaya çalışsak fiyat iki katına çıkıyor. Dolar yükseldi alım gücü düştü. Ne alabiliyoruz ne de satabiliyoruz. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Normalde burası çok kalabalık oluyordu. Şimdi gelen müşteri boş çıkıyor çünkü cebinde para yok. Malı alıyoruz bugün 5 liraya, yarın satıyoruz 6 liraya. Sattığımızı yerine koyamıyoruz. Doların bu şekilde daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Yaşanan durumla ilgili derhal bir çözüm bekliyoruz.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49