Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Urfa'da bıçaklar tezgahlarda yerini aldı

Kurbanları daha sağlıklı kesmek isteyen vatandaşlar, fiyatları 15 ile 100 lira arasında satılan bıçakları tercih ediyor. Her yıl bayram öncesinde yoğunluk yaşayan bıçakçılar, açtıkları tezgahlarda bıçak satışlarına başladı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar hazırlıklarını sürdürürken, Bıçakçı Pazarında da hareketlilik artmaya başladı. Kurban bayramlarının en önemli ihtiyaçları arasında yer alan bıçaklar tezgahlardaki yerini alırken, bıçak fiyatlarının 15 liradan 100 liraya kadar çıktığı pazarda, bıçak bileme fiyatları ise 2 lira civarında

Şanlıurfa Bıçakçı Pazarı'nda bulunan bıçak ustası Ömer Yaşarsoy, vatandaşların kaliteli bıçaklar almasını tavsiye ederek sahte bıçaklara dikkat edilmesini tavsiye etti.

“BAYRAMA 3 GÜN KALA SATIŞLAR ARTAR”

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlar da, bayramda en önemli ihtiyaçlar arasında yer alan bıçakları almaya başladılar. 50 yıldır bıçakçılık mesleğini icra eden Ömer Yaşarsoy, "65 yaşındayım bu mesleğe ilk başladığım zaman benim rahmetli dayım vardı. Bu şekilde çekirdekten yetişme bir ustayım. Piyasada olan çok ama usta olan çok az kişi var. Biz küçük yaşlardan beri bu meslekte yetişmişiz bu mesleği de seviyorum ve severekte yapıyorum. Neredeyse 50 yıldır bu mesleği icra ediyorum. 50 yılda çok şey değişti fiyatlar değişti insanlar değişti değişmeyen bir şey kalmadı. Şimdiye bakarsak 50 yıl öncesi daha iyiydi. Eskiden insanlık, sevgi, saygı vardı şimdi ne saygı ne sevgi ne hürmet var" dedi.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ “BIÇAK” UYARISI

"Vatandaşlar şimdi gelse çok iyi ama genelde bayramdan 3 gün önce geliyorlar. Bıçak almak isteyenler kaliteli bıçak alacak, ustasına güvenecek ona göre bıçak alacak. Kaliteli bıçak her zaman en iyisidir. Piyasada çok fazla bıçak çeşidi var Çin malları çok ama o tür bıçaklar iyi değil. Çok sağlam bıçaklar var piyasada Mesut, Kamacı, Yaşarsoy olan marka bıçaklarımız var” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Yaşarsoy, Vatandaşlar kurban keserken çok dikkatli olmaları gerektiğini de belirti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49