Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Ünlü Sanatçı, Dul, Fakir ve Yetim Ailelere Ücretsiz Ekmek Dağıtıyor

‘’Warni Warni’’ şarkısıyla ün salmış sanatçı Ömer Süleyman, Suriye'de son yıllarda iç savaş yüzünden müziğin sesi duyulmasa da o Arapların yerel sesi olarak büyüdüğü coğrafyanın geleneksel müziğini dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Son albümü ‘Shlon’ kısa bir süre önce ünlü prodüktör Diplo'nun plak şirketinden çıktı. Kariyerine düğün şarkıcısı olarak başlayan, son yıllarda ünlü festivallerin aranılan ismi haline gelen şarkıcı Şanlıurfa'da yaşıyor. 53 yaşındaki şarkıcının iki eşi var. Şanlıurfa'da iki ayrı evde oturuyorlar. Üçü kız 10 çocuğunun yaşları altı ile 22 arasında değişiyor.

‘’Dabke Müziğinin Elektronika Buluşturan Sanatçı’’

Süleyman, profesyonel olarak şarkı söylemeye 1994 yılında 28 yaşında başlamış. Kısa sürede düğünlerin aranılan ismi olmuş. Şarkılarında yaşadığı coğrafyanın geleneksel müziklerine yer veriyor, kendini mahalli şarkıcı olarak görüyor. Dünya ise onu dabke şarkıcısı olarak tanıyor. Dabke, Arap nüfusunun yaygın olduğu yerlerde düğünlerde çalan halay müziğine deniyor. Ömer Süleyman, iki milyon nüfuslu Şanlıurfa'da yaşayan 430 bin Suriyeli ‘den biri. Hikâye benzer. O da iç savaş yüzünden can güvenliği kalmayınca ailesiyle birlikte doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalmış. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de yaşıyor.

‘’200 Türk ve Suriyeliye Ekmek Dağıtıyor’’

Yaşamına Şanlıurfa’da devam eden sanatçı Süleyman, Akçakale İlçesinde açtığı ekmek fırınında fakirlere ekmek dağıtıyor. Her gün fırında üretilen yaklaşık 2 bin ekmeğin yarısını Suriye’de ki zulümden kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine yerleşen fakir ailelere dağıtıyorlar. Birçok ülke de konser veren ve sevilen sanatçı Ömer Süleyman fırının başında durarak kendi elleriyle ekmekleri gelenlere veriyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren fırının önünde kuyruk oluşturan kalabalıkta, ekmeklerini alıp evlerinin yolunu tutuyor. İlçede tespit edilen 200 Türk ve Suriyeli fakir aileye ücretsiz ekmek dağıtarak yüzleri güldürüyor.

‘’Ben Arapların, Suriye'nin Yerel Sesiyim’’

Ünlü Suriyeli sanatçı Ömer Süleyman, “Türk ya da Suriyeli olman önemli değil, hakkını alabiliyorsun. Kültürümüz de aynı. Sokağa çıktığımda insanlar benimle aynı dili konuşuyor. Burada akrabalarımız var. Akçakale ilçesinde bir fırın açtım günde 2 bin ekmek çıkartıyoruz. Her gün ortalama 300 fakire bedava ekmek dağıtıyorum, Ayrıca baktığım yetimlerde var. Zamanımın birçoğu yurt dışında gerçekleşen festivallerde, konserlerde geçiyor. Konserlerde çok eğleniyor, coşuyorlar. Konser bittiğinde 'Bir daha, bir daha' diyerek masalara vurmaya başlıyorlar. Söylüyorum, tekrar istiyorlar, bende bir daha söylüyorum, İsterim ki müziğimiz devam etsin, benden daha yetenekli isimler çıksın, dünyaya müziğimizi tanıtsın. Tabii ki kendimi sorumlu hissediyorum. Ben Arapların, Suriye'nin yerel sesiyim. Ayrıca ben çocuklarımın burada büyümelerini istiyorum. Çünkü bizim geleceğimizi düşünen bu topraklar. Bu devleti müdafaa etmelerini, Türk bayrağı altında çalışmalarını istiyorum “dedi.

Haber: Mustafa Bayar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49