Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Suriyeli Müfettişten Türkiye’ye Teşekkür
Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeli Bakanlık Müfettişi Hıdır, Türkiye’ye teşekkür etti. 

Suriye’den 6 çocuğu ile Türkiye’ye gelen Bakanlık Müfettişi İsmail El Hıdır, Türkiye’ye namuslarını korudukları ve barınacak yer imkanı sağladığı için  teşekkür etti.

İsmail El Hıdır, Suriye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nda müfettiş olduğunu belirterek şunları söyledi: "Suriye’nin Deyrazor kentinden geldim yedi aydır Türkiye’deyim. Türk hükümeti bize kapılarını açtı, kapılarını açmakla kalmayıp namusumuzu korudular, yiyecek giyecek ve barınmamızı sağladılar. Burada ne gerekiyorsa ellerinden geleni yapıyorlar. Beşşar Esad, çoluk çocuk sivil demeden uçaklar ve tanklarla saldırmaya başladı. Her gün dehşetle uyanıyoruz tek kurtuluş Türkiye'ye sığınmaktı başka çaremiz yoktu. Bu olaylar Arap devletleri Lübnan, Mısır, Ürdün ve Irak’ta olduğu gibi bizde de oldu, ancak Müslüman ülkeleri ve batı ülkeler Suriye’ye müdahale etmedi. Türkiye öyle yapmadı dik durdu ve bize gerekli her desteği verdi. Biz Türkiye’nin bize yaptıkları yardımları asla unutmayacağız."

Ailenin çocukları ise savaştan dolayı babalarıyla birlikte Türkiye’ye geldiklerini belirterek Suriye’deki arkadaşlarını ve kuzenlerini çok özlediklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49