Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Suriyeli çocukların kırmızı ışık mesaisi
 Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli mülteciler kentin çeşitli noktalarında ve trafik ışıklarında bekleyerek ya da dükkanlara girerek, esnaflardan para dileniyor.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden Suriye’deki iç savaş zaman zaman şiddetlenirken, savaştan kaçan ve Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, dilencilik yaparak, yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından defalarca yakalanan Suriyeli dilenciler, serbest kaldıktan sonra tekrar dileniyor. Suriyeli çocukların trafik ışıklarında duran araçlardan dilenmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Ayrıca iş yerlerine gidip dilenen çocuklar, esnafların polise ihbarda bulunmasına neden oluyor. Esnafları rahatsız eden Suriyeli çocuklar, polisler tarafından yakalanıp, zabıta teslim ediliyor. Özellikle Bahçelievler mahallesinde bu olaylar daha sık yaşanırken, diğer mahallelerde de benzer durumlar yaşanıyor. Bu konuda şikayetini dile getiren bir esnaf, “gün içerisinde onlarca çocuk dükkana girip, para istiyor, çoğu zaman misafirlerimiz oluyor. Biz de artık bu duruma katlanamayıp, polise bildiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49