Öne Çıkanlar urfaahber tazıye kedı zam sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

STK Temsilcilerinden Ana dilde Eğitim Açıklaması
Şanlıurfa Eğitim-sen öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşları anadilde eğitim ve “herkese parasız nitelik haklarını istiyoruz “pankartı açarak basın açıklaması yaptı.
 
Eğirim-sen öncülüğünde yapılan basın açıklamasına BDP Urfa İl Eş Başkanları Halit Yıldıztekin ile Leyla Akça, BDP Ceylanpınar İlçe Belediye Başkanı İsmail Arslan, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Avukat Ferhat Karataş ve Kamu Emekçileri Sendikası (KESK)’na bağlı STK temsilcileri katıldı.
 
Şanlıurfa Eğitim-sen şube başkanı Halit şahin yaptığı basın açılmasında” Herkese anadilde eğitim alma hakkı için hükümeti somut adımlar atmaya çağırıyoruz’ denildi. Açıklamada ‘2013-2014 eğitim öğretim yılı başında okullarda en çok gözlenen sorunların başında 4+4+4 sonrası okulların dönüştürülmesi kararları ile başlayan ve halen devam eden mağduriyetler gelmektedir’ ifadelerine yer verildi.
 
‘Hiçbir toplum tamamen aynı inancı paylaşan insanlardan oluşmadığına göre tüm inançlara aynı mesafede bulunması gereken devletin ağırlıklı olarak bir dinin ya da mezhebin eğitimini zorunlu ya da seçmeli olarak vermemesi gerekmektedir’ denilen açıklamada ‘Devlet sosyal yaşamı örgütlerken bunu asla dini referanslara göre yapmamalı, hiç kimseyi çoğunluk da olsa belli bir inanç grubunun eğitimini almaya zorlamamalıdır’ ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamayı ara ara sloganlarla kesen grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49