Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Başkan Kuş Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da öğrenciler 3 yıl sonra maskesiz dersi girdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan maske kararıyla ilgili "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Şanlıurfa öğretim gören 700 bin Türk, ve 70 bin Suriyeli öğrenci uzun süre sonra maskesiz dersi girdi.

Yaklaşık 770 bin öğrencinin bulunduğu kentte Kovid-19 tedbirleri kapsamında okulda derslere maskeli girmek zorunda kalan çocuklar, yaklaşık 3 yıl sonra maskesiz sınıfa girmenin mutluluğunu yaşadı.

BAKAN ÖZER'DEN 'MASKE' AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Okul öncesinde, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye kadar tüm okullarda artık kapalı mekanlarda maske kullanımını hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimiz için kaldırmış bulunuyoruz" dedi.

Bakan Özer, 2021- 2022 eğitim- öğretim yılında eğitim kurumlarında kararlı bir şekilde yüz yüze devam ettiklerini söyleyerek, " Yeni bir evreye dönüşen bu süreci, eğitimi kesintisiz bir şekilde devam ettirmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bilim Kurulu toplantısından sonra artık kapalı mekanlarda maske zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı. Biz de Mili Eğitim Bakanlığı olarak yarından itibaren okul öncesinde, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye kadar 18 milyonun eğitim aldığı tüm okullarda artık kapalı mekanlarda maske kullanımını; hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimiz için kaldırmış bulunuyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49