Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber zam trafık kazası sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da 50 yıllık ayakkabı boyacısı krize yenik düştü
Kente daha önce kimi sırtına astığı boyacı sandığıyla sokak sokak dolaşarak, kimiyse her sabah aynı köşede sandığını kurarak ayakkabı parlatır, temizler, boyar, tamir eder. Bir zamanlar işlerinin çok iyi olduğunu söyleyen ayakkabı boyacıları yıllarını adadıkları bu mesleğin hem ilgisizliğe hem de ekonomik koşullara yenik düştüğünü ifade ediyor
Son zamanlarda ayakkabı çeşidinin artması ve kullanılan ayakkabıların büyük çoğunluğunun boya gerektirmemesi, ayakkabılarını boyamak isteyenlerin ise evlerinde kendi ayakkabılarını kendileri boyamaları neticesinde önemli mesleklerden bir tanesi olan ayakkabı boyacılığı da artık son günlerini yaşıyor. Mesleklerinin yok olup gitmesinden endişe duyan ayakkabı boyacısı Günar ise vatandaşların bu mesleğe sahip çıkmalarını istiyorlar.
50 YILLIK AYAKKABI BOYACISI
Tarihi Gümük han’da 50 yıldırı ayakkabı boyacılığı yapan Osman Günar,” Suruç ilçesinde Dünya’ya geldim, 50 yıldır boyacılık yapıyorum eski boyacılar daha iyi ayakkabı boyarlardı. Çünkü o zamanlar bu fulo ayakkabılar, spor ayakkabılar Urfa’da fazla yoktu. Ayakkabıların çoğu deri idi işler daha çok olurdu. Şimdi ise hepsi spor ve terlik gibi ayakkabı giyiyorlar, boyanmayacak ayakkabılar giydikleri için işte olmuyor. Mecburen burada ekmek paramızı çıkarmak için oturuyoruz bir iki ayakkabı boyatır sonra evimize gidiyoruz”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49