Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Başkan Kuş Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa 15 Temmuz'da 5 Şehit Verdi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. FETÖ'cü hainlere göğüs geren kahraman halk, darbe girişimini bastırdı. 251 vatandaş şehit olurken, 2 bin 734 kişi de yaralandı.

15 Temmuz gecesi hain fetö terör örgütü mensupları tarafından bir darbe girişimi yapmak isterken. 15 Temmuz'da, ordu içindeki bir grup cuntacının yasa dışı girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Meydanlara çıkın' çağrısına ilk günden itibaren uyarak alanları dolduran Şanlıurfalılar Demokrasi Nöbetinde destan yazarak Rabia Meydanı'ndaki demokrasi nöbetini gece gündüz yatmadan günlerce devam ettirdi.

15 Temmuz Şehidi Şanlıurfalı Mustafa Direkli’nin Annesi Dursun Direkli(46), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde şehit oğlunu anlattı.

15 Temmuz Şehidi Şanlıurfalı Mustafa Direkli, henüz 20 yaşındaydı. Okan Üniversitesi’nde İç Mimarlık okuyan Direkli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine hiç tereddüt etmeden sokağa çıkmış ve arkadaşlarının gözü önünde keskin nişancı tarafından vurularak şehit edilmişti. 15 Temmuz Şehidi Şanlıurfalı Mustafa Direkli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını duyunca babasına, “Baba ben çıkıyorum. Bugün gitmezsek ne zaman gideceğiz. Bu ülke elden gidiyor” diyerek sokağa çıktı.

Orhanlı gişelerinin önünde darbeci hainlerin halkı taraması üzerine arkadaşının kollarında şehit düşen Direkli, yakınlarına son olarak, “Gitsek ne olur, en fazla şehit olacağız. Bu kimsenin eline geçecek bir mertebe değil. Kimden korkuyorsunuz?” demişti.

HAİNLERDEN HAKKIMI ALACAĞIM İNŞALLAH

15 Temmuz Şehidi Şanlıurfalı Mustafa Direkli’nin annesi Dursun Direkli(46), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde şehit oğlunu anlattı;

Anne Dursun Direkli," Oğlum Mustafa, İstanbul’a üniversite okumaya gitti. Son senesiydi. Olay günü, ben olayları televizyondan gördüm. Kendisini hemen aradım,‘oğlum dışarı çıkma’ dedim bana,‘tamam anne, biz arkadaşlarla çay içiyoruz, çıkmam’ dedi. Daha sonra aradım kendisine ulaşamadım. Televizyondan darbe olduğunu öğrenmiş yavrum, arkadaşlarına demiş ‘darbe oluyor’.Ayasofya yoluna gitmiş yavrum. Sabiha Gökçen’de arkadaşları Mustafa’ya ‘gitme’ demişler. O gene,‘hele bakalım, ne oldu ’demiş. Uzaktan bir Keskin Nişancı oğluma ateş ederek şehit etmiş. Arkadaşı Mustafa’yı almak istemişler, o hain demiş,‘Yok alamasanız, bırakın demiş.’Yani arkadaşı oğlumu almak istemişler, izin vermemişler Ben onları Allah'a havale ediyorum. Allah kahretsin. Hainlerden, hepsinden hakkımı alacağım inşallah.”dedi.

HERKESE YARDIM ETMEYİ, PAYLAŞMAYI ÇOK SEVERDİ

“Mustafa’m, bebekliğinden beri çok merhametli idi. Yavrum herkesin yardımına koşan biriydi. Yavrum nerede mazlumlarsa yardımına koşardı. Hiç beni üzmedi yavrum. Farklı ahlaklıdır yavrum. Hatta böyle bir hikâyesi vardır;‘Daha 5-6 yaşlarındaydı yavrum, babası çikolata getirmişti, 5 - 6 paket ona. Sabah kalkmış aile binası diye, bütün binadaki oturanların hepsinin kapısını çalmış tek tek yavrum dağıtmıştı, 5-6 yaşlarında yani.’ Herkese yardım etmeyi, paylaşmayı çok severdi. Hatta yine bir gün, ablası Esma ile birlikte İstanbul'da babasından para almıştı, alışverişe gideceğiz diye. Mustafa sokağa atılmış bir aileyi görmüş. Ablası ile birlikte alış veriş için babasından aldığı paranın tamamını sokakta kalan aileye vermiş Mustafa'm. Son senesiydi. Sınavlarının bitimine bir iki ay kala kutsal topraklara Umre ziyaretine gitmek istedi.‘Anne ben oraya gideceğim’ dedi.‘Şimdi erken oğlum, sonra gidersin’ dedim. O da,‘Anne şimdi gitmem lazım’ dedi, pasaportunu çıkardı. Tam gidecekti, sınavları vardı diye vazgeçti, gitmedi. Mustafa bana sürekli,‘Anne askere gittiğimde komando olacağım. Özelikle Filistinlere ve bütün Mazlumlara orada da yardım edeceğim’ der, hep hayali, ümitleri herkese yardım etmekti. Çok merhametliydi.”

İNSANLARIN HAYALLERİYLE, İNANÇLARI İLE OYNAYAN BÖYLE BİR MÜNAFIK OLAMAZ

15 Temmuz Şehidi Şanlıurfalı Mustafa Direkli’nin annesi Dursun Direkli, şehîd oğlunu anlatırken;“Ben düşünemezdim, Hoca olan birinin bütün insanları kandırıp bunu yapmasını. Bütün gençlerin, insanların bu kadar hayalleriyle, bu kader inançları ile oynayan böyle bir münafık olamaz. Ben öyle biliyorum. Büyük bir münafıklık. Yani Allah'a iftira etmek gibi bir şey. Ben Müslümanım ve bunları yapayım, olamaz. Ayette Rabbim zaten diyor ki;‘bir insanı öldüren bütün mümin insanları öldürmüş gibidir’.Orada suçsuz sebepsiz ve bunlar hepsi mazlum. Yaşları 15 – 16, hep daha küçük insanlar, çocuklar vardı. Yani onlara kurşun yağdırırken vicdanları sızlamadı mı? Bunlar Müslüman olamazlar. Bunlar Şeytanın askerleridir. Benim ellerim bunların bu dünya da, öbür dünyada yakalarındadır. Hiç suçu günahı olmayan, sadece vatanı için mücadele eden insanları şehid etiler. Bunlar vatan hainleridir”dedi. Anne Dursun Direkli devletimiz sağolsun yanımızda geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'ya gelen Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık evimize gelerek bizi ziyaret ederek mutlu etti" dedi

KARDEŞİM ÇOK VİCDANLIYDI BABAMDAN ALDIĞIMIZ PARAYI SOKAKTA KALAN AİLEYE VERMİŞ

Şehidin kız kardeşi Esma Direkli (24) ise, kardeşinin çok vicdanlı olduğunu hatırlatarak; “Mustafa Şehid olmadan 4 ay önce İstanbul’a yanına gittim. Zaten İstanbul'da öğrenciydi. Alışveriş yapmam için babam bize para vermişti. Evine geri döndüğümüzde yolun kenarında, çöpün yanında bir aile görmüştük. Bir anne - baba ve 2 tane de çocukları vardı. Giderken görmüştük, dönüşte de oradan geçtik hala oradalar mı diye.‘Bir bakalım dedi’ kardeşim, Oradalardı. Sonra beni eve bıraktı, dedi ‘Sen eve geç, ben geleceğim.’Sonra geldi, uyuduk. Sabah uyandım dedim,‘alışverişe gidelim’.Bana,‘Dün gece bütün parayı o aileye verdim’ dedi.‘Babaları ameliyat olmuş, evleri yanmış, sokakta kalmışlar. Ben de üzüldüm onlara verdim. Bir kadın da vardı. Onlara ev tuttuk, ev bulduk. Bütün paramı onlara verdim’ dedi. Hatta; ‘Parayı verirken utandım, cüzdanımı da beraber verdim işte. Esra cebime aç bak, cüzdanım bile yok’ dedi.İşte babamın verdiği o büyük meblağ paranın hepsini o aileye vermişti.Bir yemeğe falan gittiğimizde restorandın içerisine mutfağa gidip,‘kalan yemekleri hayvanlara mı veriyorsunuz, yoksa çöpe mi atıyorsunuz’ diye hep sorardı.Derdi ki;‘İşte hayvanlara veriyorlarsa Esma,hani zorlama kendini, bir şey olmaz yemesende.Ama çöpe atıyorlar sa hepsini bitir. Yazık günah’derdi. Yani o kadar düşünceliydi, onu bile düşünür, söylerdi. Çok vicdanlı biriydi benim kardeşim” diye konuştu.

ŞEHİT MUHAMMET DİREKLİ ABİME DOYAMADIM

Şehidin kız kardeşi Esma Direkli,“Ben, abim Şehid olduğunda 13 yaşındaydım. Çok küçüktüm ve abime hiç doyamadım. Dışarı hep çıkmak isterdim ağabeyimle. Ama çok çıkamadık, hep arkadaşlarıyla çıkardı. Bir gün benimle çıkacaktı, bana dedi ki;‘Bir şartla dışarı çıkarız. Bende,‘Ne’ diye sordum. Dedi;‘Saklambaç oynayalım, sonra çıkalım.’Ben de,‘Tamam’ dedim.Sonra bana,‘Gözlerini yum, 10'a kadar say’ dedi. Ben de 10’a kadar sayıp gözümü açtığımda abım gitmişti. Arkadaşları ile yine çıkmıştı. Keşke daha çok beraber olsaydım. Takdiri ilahi. Abim şehid oldu. Allah herkese böyle şerefli bir ölüm nasip etsin inşallah” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49