Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Puşi bağlayarak gezdiler
68 ilden gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği şube başkanları ve diğer gaziler, Şanlıurfa’da satılan “puşi”leri başına bağlayarak, kentin sokaklarını gezdi.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Bakır: "Biz, Kahramanlar şehri olan Şanlıurfa’da tarihi yerleri gezerek, uğruna mücadele verdiğimiz toprakların önemini bir kez daha aşılamak istedik”
 
Türkiye’deki bütün gazileri bir araya gelerek, Şanlıurfa’yı ziyaret etti. Şanlıurfa’daki geziden oldukça memnun kaldıklarını aktaran gaziler, Şanlıurfa’yı kahramanlar şehri olarak nitelendirdi.
 
Başta Balıklıgöl olmak üzere, Şanlıurfa’daki tüm tarihi yerleri gezen gaziler, Şanlıurfa’nın her noktasının tarih koktuğunu ve Şanlıurfalıların da cana yakın ve samimi insanlar olduğunu belirtti.
 
Balıklıgöl’ü gezen gaziler, burada satılan “puşileri satın alarak, başına bağladı. Puşi takan gaziler, kendilerine, Şanlıurfa’da meşhur olan bir isim olan “Maho Ağa” ismini taktı. Taktıkları puşiyle, kendilerini “Maho Ağa” diye nitelendiren gaziler, taktıkları puşilerle birlikte Şanlıurfaezdi.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Remzi Bakır yaptığı açıklamada, “ Türkiye’nin tüm gazileri bugün burada hep bir arada, Güneydoğu’daki illeri ziyaret ederek, uğruna mücadele verdiğimiz toprakların önemini bir kez daha aşılamak istedik. Şanlıurfa, gerçekten çok güzel bir şehir, her tarafı tarih kokuyor, insanları oldukça samimi. Balıklıgöl ve diğer tarihi yerleri gezdik ve oldukça memnun olduk. Gittiğimiz her yerde bizi başlarına taç ediyor. Şanlıurfa’da olduğumuz için, puşi alarak, başımıza bağladık. Burada Maho Ağa olmak istedik” ifadelerini kullandı.
 
Şanlıurfa’yı gezen gazi kadrosunda, kimi gazi eşiyle birlikte bulunuyordu. Eşlerine Şanlıurfa’yı anlatan gaziler, Şanlıurfa’nın kahramanlar şehri olduğunu ve halkın birliği sonucu Şanlıurfa’nın düşmanların elinden kurtulduğunu belirtti. Açıklama yapan bir diğer gazi de, savaş meydanlarında ellerinde silahla vatana hizmet eden gaziler olduklarını söyledi.
 
Gazi olarak vatan savunmasını en iyi bilenlerden olduklarını aktaran gazi, " Bizler, en büyük savaşları geçirdiğimiz için, şehrini savunan, Fransızlara karşı kahramanca savaşan bu cesur ve yiğit Şanlıurfa halkını çok iyi anlıyoruz. Bu kentin her noktasında tarih var, Şanlıurfa, tarihi yansıtmaktadır, Türklüğün özgürlük ve bağımsızlığı için ortaya koyduğu cesaret ve kahramanlığı yansıtmaktadır."
 
Daha sonra tekrar açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Bakır, “Türk toplumunda her ailenin mutlaka bir şehit veya gazisi vardır. Gençler, bu toprakların kolay kazanılmadığını bilmeli, bu toprakların ne şartlar altında kazanıldığını gençlere anlatmak istiyoruz.
 
68 ilden gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği şube başkanları ve diğer gaziler, Şanlıurfa’daki bazı kurum ve kuruluşları da ziyaret edeceklerini söyledi. Öte yandan Şanlıurfa’ya özgü hediyelik eşyaları da almayı ihmal etmeyen gaziler, alışveriş yaptıkları esnaflardan da çok memnun oldukları söyledi. Başına bağladıkları puşilerin, bir zamanlar art niyetliler tarafından kötülendiğini aktaran gaziler, puşinin sadece bir başörtüsü olduğunu ve herkesin kullanabildiğini söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49