Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

“Peygamberler Şehri“nde Kadir Gecesi
Şanlıurfa'da, Kadir Gecesi dolayısıyla camiler ibadet etmek isteyenlerin akınına uğradı.
"Peygamberler Şehri" Şanlıurfa'da, "bin aydan daha hayırlı" olduğu belirtilen Kadir Gecesi dolayısıyla camiler ibadet etmek isteyenlerle doldu.
 
Hz. İbrahim'in doğduğu mekanın da bulunduğu tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camilerin yanı sıra Hz. Eyyüp'ün hastalığında çile çektiği mağaranın bulunduğu Eyyüp Peygamber Camisi'nde iftar saatinden sonra yoğunluk yaşandı.
 
Sadece Şanlıurfa içinden değil, Türkiye'nin dört bir yanından Kadir Gecesi'nde Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan mağarayı ziyaret etmek üzere Balıklıgöl Platosu’na gelen onbinlerce vatandaş  nedeniyle alanda adım atacak yer kalmadı.
 
İftarlarını Balıklıgöl Palstous’ndaki yeşil alanda yapan binlerce kişi, Kadir Gecesi'nde  Teravih Namazını Dergah, Hasan Padişah, Rızvaniye gibi birbirine yakın camilerde kıldı.
 
Dergah Cami’inde ise mahşeri bir kalabalık vardı. Cami içerisi doldu. Kalabalık avluya sığmadı, cami dışına taştı. Vatandaşlar omuz omuza saf tutarak namaz kıldı. Kuran-ı Kerim eşliğinde dua eden vatandaşlar, okunan Mevlid-i Şerifle birlikte geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürdü. Kadir Gecesi'nde Şanlıurfa’ya gelenler, sabaha kadar ibadetlerini yaparak sahurdan sonra kentten ayrılmayı planlıyor.
 
Gecede herhangi bir tatsızlığa mahal vermemek için Şanlıurfa Emniyeti’ne bağlı ekipler yoğun tedbirler aldı.
 
Bu arada müftülük yetkilileri gece dolayısıyla yerleşkede sabah namazına kadar Kur'an-ı Kerim okunacağını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49