Öne Çıkanlar urfaahber sanlıurfa tazıye kedı okul

Bu haber kez okundu.

Pamuk yetiştiricisi zararlı böceklerle nasıl mücadele etmeli?

Harran ovasında pamuk eken çiftçiler, sayıları artan zararlı böceklerle mücadele ediyor. Eyyübiye ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürü İsa İzgi ilçedeki çiftçileri zararlı otlar ve hastalığı karşı bilgilendiriyor.

YARARLI BÖCEKLERE ZARAR VERMEMELİ

İzgi, tarımda verimin alınabilmesi için yararlı ve zararlı böceklerin önemli bir yer tuttuğunu, bunun için ekolojik dengenin göz önünde bulundurularak bilinçli bir ilaç kullanımın yapılması gerektiğini söyledi. İzgi, "Bölgemizin en önemli tarım ürünü olan pamuğun yetiştirilmesinde çiftçilerimizin karşılaştıkları sorunlar ve pamukta sorun olan zararlı böceklerle mücadele önemli. Pamukta erken dönemde bozkurt, yaprak kurdu, thrips; orta dönemde yeşil kurt, lygus, empoasca; geç dönemde dikenli kurt bölgemizde yaygın olan ve mücadele edilmesi gereken en önemli pamuk zararlarıdır" dedi.

İzgi, zararlı böceklere kimyasal mücadele kararı verirken ekonomik zarar eşiği ve yararlı böceklerin popülasyonunun göz önüne alınarak doğal dengenin korunması için dar spektrumlu (seçici) yani yararlı böceklere daha az etkili ilaçların kullanıldığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49