Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

O Proje Urfa'da Start Aldı

GAPTEM'de düzenlenen “Ekonomik İmkânları Artırarak Suriyeli Mültecileri Ve Onlara Ev Sahipliği Yapan Toplumların Yaşam Koşullarının Geliştirilmesi” Projesine Şanlıurfa Vali yardımcısı Tarık Açıkgöz, Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Murat Çakmaklı, BM Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilcisi ve Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Yuriko Shoji, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Ekip Lideri Muaamar Alwan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Volkan Güngören, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner ve Suriyeli katılımcılar katıldı.

Proje Uluslararası Gıda Örgütü (FAO) tarafından desteklenmekte olup İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Gap Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında Harran Çadırkent ile Akçakale Çadırkentten seçilen mülteciler ile Şanlıurfa merkezde ikamet eden mülteciler arasında seçilen 105 kişi ile 45 Şanlıurfa’ lı vatandaşın (Seçilen kursiyerlerin % 30’ u bayandır) tarımsal eğitim verilecek ve bu kişilerin istihdamına çalışılacaktır. Eğitimler GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Eğitim Merkezi salonlarında İl Müdürlüğünde teknik elemanları ve Araştırma Enstitüsü teknik elemanları tarafından verilecek olup sonrasında teknik elemanlar tarafından bu kişiler işbaşında da kontrol edilecektir. Projedeki amaç mültecilere verilecek eğitimler ile Kentte istihdamlarını sağlamak ve bu kişilerin tarımsal alandaki bilgilerinden yararlanarak Türkiye ve Şanlıurfa'da tarımına kalifiye iş gücü kazandırması amaçlandığı belirtildi.

Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, "Omuzlarımızda çok büyük bir emanet var ve bu memleketin havasını teneffüs eden kamu görevlisinden öğrencisine, işçisinden esnafına ve çiftçisine kadar küçük büyük herkes bu büyük emanetin idraki ve bilincindedir. Bugün en önemli ihtiyaç birbirimize sarılmamızdır. Şanlıurfa bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yapmış ve yanı başındaki kardeşlerine elini uzatmış, onların yaralarını sarmaya çalışmıştır" dedi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilcisi ve Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Yuriko Shoji ise, "Suriyeli mültecilerin büyük bir bölümü dışarıdan yardım alarak hayatlarını sürdürmekte ve çok düşük ücretli sektörlerde iş bulabilmektedir. Bunlara uluslararası insani yardım kuruluşları tarafından yapılan nakdi yardımlar var. Bunların hayatlarını sürdürebilmeleri için, yaşam kalitesini arttıracak, geçim kaynaklarını geliştirecek projeler önem taşımaktadır. Suriyeliler'in önemli bir bölümü Türkiye'nin güneyinde yaşamlarını sürdürmektedir. Bu bölge için tarım en önemli ekonomik faaliyet konumunda olup hem istihdam açısından, hem de yerel ekonomik katkısı açısından büyük avantaj taşımaktadır tarım sektörü. Bu proje buradaki Suriyeli sığınmacılara ve Türk vatandaşlarımız için ekonomik imkanlarının geliştirilmesi ile istihdama büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49