Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Nihat Çiftçi Karaköprü kırsalında ne yapacak?

Türkiye 31 Mart 2024’te mahalli idare yönetimlerini belirlemek için sandık başına gidecek. Seçim yarışının başa baş geçmesi beklenen Şanlıurfa’da siyasi partiler büyük oranda adaylarını belirledi ve saha çalışmalarına başladı. Urfa’nın Karaköprü ilçesinde yaptığı istişareler sonucu Yeniden Refah Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olan Nihat Çiftçi, ilçenin her kesimi hazırladığı projelerini açıklamaya devam ediyor. Nüfusunun dörtte biri kırsal mahallelerde yaşayan Karaköprü için, Nihat Çiftçi dört proje açıkladı.

SEMT PAZARLARINDAN KÖYLERE DESTEK

Nihat Çiftçi’nin kırsala yönelik ilk projesi kırsala hizmet ederken tasarruf sağlıyor. Şanlıurfa’nın hemen hemen her mahallesinde kurulan haftalık semt pazarlarında, çok fazla atık ortaya çıkıyor. Şu ana kadar bu atıklar temizlik çalışmaları kapsamında çöpe gidiyordu. Nihat Çitçi’nin Karaköprü’de uygulamak istediği proje ile bu atıklardan doğal gübre üretimi yapılacak. Üretilen bu gübreler ilçede üretim yapan çiftçilere ücretsiz verilerek, çiftçilerin maliyetlerinin düşmesinde bir nebzede olsa katkı sunulacaktır.

NAR, FISTIK VE BADEM BAHÇELERİ

Karaköprü’de mevsimsel imkanlar dahlinde ilçenin sembolü olan nar ve fıstık ile badem yetiştiriciliği yapılıyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi ile kent merkezinden kırsala doğru bir nüfus akışı oldu. Nihat Çiftçi bu akışla birlikte kırsala yerleşen ve hali hazırda kırsalda yaşayan vatandaşlar içerisinde nar, fıstık ve badem yetiştiriciliği yapan kişilere ücretsiz fidan dağıtımı yapmayı hedefliyor. Bu fidan dağıtımı ile yeni bahçelerin oluşması ve bu ürünlerin üretimin artması sağlanacaktır.

KADINLARA SERALARDA İŞ İMKÂNI SUNULACAK

Şanlıurfa’da kent merkezinde olduğu gibi kırsalda da iş imkanları kısıtlı. Yeniden Refah Partisi adayı Nihat Çifti, bu konuda ise dezavantajlı bir konumda yer alan kadınların çalışabileceği, sebze seralarını kırsal alanda kurma projesini açıkladı. Bu proje ile kırsal alanlarda yaşayan kadınalar ev ekonomilerine katkı sunarken, ilçe merkezinde kurulan semt pazarlarından alışveriş yapan vatandaşlar taze sebze ile buluşma imkânı bulacak.

TAHIL ÜRETİMİNE BÜYÜK DESTEK

Dünyada son yıllarda tarımsal girdi fiyatları oldukça giderek yükseliyor. Bundan tüketim açışından ülkemiz, üretim açısından da ülkemizin önemli tahıl ambarlarından olan Şanlıurfa da etkileniyor. Artan maliyetler karşısından üretim yapan çiftçilerimiz zorluk yaşıyor. Nihat Çitçi’nin kırsala yönelik açıklamış projeler içerisinde bulunan tohum desteği çiftçilerin maliyetlerine önemli bir kolaylık sağlayacak. Çiftçilere verilen bu tohumlar hasat zamanı çiftçilerden geri alınarak, bir sonraki ekim sezonunda ihtiyaç duyan başka çiftçilere verilerek dönüşümü sağlanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49