Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Mursi’nin 100. günü
Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları, Mısır’da 100 gün önce Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetiminin devrilmesiyle sonuçlanan darbeyi kınamak için yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Karakoyun İş Merkezi’nde yürüyüşün son bulması ile bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada”Demokratik  secimler sonucu Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanı'na karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askerî darbe, bugün 100. gününü tamamladı. Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı, bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldı. Birkaç ülke hariç dünya demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler insan onuruna, insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine, hattâ bizatihi insana ihanet ettiklerini dahi fark edemiyor. Darbeciler ve cunta yönetimi dünyanın sessiz kalmasından, sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor.
 
 Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz’dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Darbe yönetimi ve tetikçilerinin, yönetime el koymakla, bu duruma karşı çıkanları öldürmekle yetinmediği gibi Binlerce insanı, darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabi tutuyorlar. Mısır'da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse, darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecektir.Mısır’da tam 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hakimdir. Bugün, sadece Mısır'da kanlı darbenin 100. günü değil. Tarihin, insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. Günüdür.Mısır halkı, tam 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamıyor. Mısır’da demokrasinin, sivil halkın katledilmesi karşısında tam 100 gündür ısrarla üç maymunu oynamaktalar.
 
3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyoruz. Darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz. Mısır halkının iradesinin, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş sivil idaresinin yanında olmayı, insan olmanın gereği olarak görüyoruz. Vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz. Mısır’da darbenin ikinci 100 gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Mısır’da darbe son buluncaya, millet iradesi yeniden hakim oluncaya kadar direnişte olacağız. Rabia-tül Adeviyye Meydanı'nda yapılan katliamın sessiz tanıkları olmayacağız”dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49