Öne Çıkanlar urfahaber urfaahber sanlıurfa tazıye kedı

Bu haber kez okundu.

Müdür İzgi, Tarımsal destekleme ödemelerinde vergi kesintileri kaldırılacak

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen vergi yasa teklifinin görüşmelerinde verilen bir önergeyle, çiftçiye ödenen tarımsal desteklemelerden stopaj kesintisine son verilmesi ve geriye dönük 5 yıllık verginin iade edilmesi maddesi eklendi. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle, ÇKS’ye kayıtlı 2 milyon çiftçiye yaklaşık 5 milyar TL vergi iadesi yapılacak.

Teklifin görüşmelerinde verilen bir önergenin kabul edilmesiyle, tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanan çiftçilere vergi iadesinin yolu açıldı. Önerge ile kanun metnine eklenen maddeye göre, çiftçilere ödenen tarım desteklerinden stopaj kesintileri, 5 yıl geriye dönük olarak iade edilecek.

Tarımsal desteklerde kesilen yüzde 4 verginin kaldırılacağını ve 5 yıl geriye dönük vergi iadesi ödemesi yapılacağını bildiren, Eyyübiye ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürü İsa İzgi," Çiftçilere 3.4 milyar lira ilave ödeme yapılacak. çiftçilerimizin ürün desteklemelerinden kesilen stopaj vergisi 5 yıl geriye dönük olarak çiftçilerimize iade edilecek"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49