Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Kışlık Kurutmalıklar Urfa'nın Tarihi Sokaklarını Süslüyor

Kentte tarihi çarşılar bölgesini rengarenk görünümüyle boyayan kışlık kurutmalık sebzeler, yoğun rağbet görüyor. Kış aylarının vazgeçilmez yemek ürünleri arasında yerini koruyan kurutmalık sebzeler, esnafın da yüzünü güldürüyor.

Kış aylarında tüketilmek için yazın hazırlanan kurutmalıklara artık il dışından rağbet almaya başladı. Hazırlanan acı biber, kabak, bamya ve patlıcan gibi sebzelerden oluşan kurutmalıklar tezgâhlarda yoğun talep alamaya başladı.

Yaz ayın son günlerinde hazırlanan ve Kış ayları için kurutulmuş biber, patlıcan, dolmalık biber, bamya, ancur ve kabak gibi gıdaları aldıklarını belirten bir vatandaş, “Bu yıl havalar çok soğuk geçti, Yaz'ın sebzeleri olan kurtulmalıklar daha doğal oluyor. Bu kurutmalıkları bizim kentimizde hemen hemen herkes çok sever ve sofralarından eksik etmezler” ifadelerini kullandı.

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kurutmalık sebze ürünlerine, her geçen gün talep artıyor. Vatandaşların kış mevsimine hazırlıklarının son hız sürdüğü bu günlerde Baharatçılarda satılan kuru sebzelere olan ilgiden dolayı, esnaflar işlerinden oldukça memnun. Patlıcan, biber, domates gibi sebzeler güneşte kurutulduktan sonra satışa hazır hale getirilip, vatandaşa sunan esnaflar, her sene olduğu gibi bu sene de satışların artığını söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49