Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Kırtasiyeci Esnafı Dertli

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla okul araç gereçlerinin alındığı kırtasiyeler iş yapamaz hale geldiler. Önce market zincirlerine takılan kırtasiyeciler şimdi de özel okulların içinde açılan kırtasiyelere takıldılar.

Özel okulların içerisinde açılan kırtasiyelerde öğrenciler için gerekli olan kitapların 2 katına satıldığı iddia edilirken aynı kitapların kırtasiyelere verilmemesine hem veliler hem de kırtasiyeciler tepki gösteriyor. Okul içindeki kırtasiyeden mecburen alışveriş yapan veli ve öğrenciler fiyatlardan dert yakınırken dışarıda esnaflık yapan kırtasiyecilerde okul sezonunun açılmasına rağmen sinek avladıklarını dile getirdiler.

Market zincirlerinde satılan kırtasiye malzemeleri yüzünden iş yapamadıklarını dile getiren kırtasiyeciler birde özel okullarda kırtasiyelerin açılmasına tepki göstererek bayilik sisteminin kaldırılmasını istediler.

Kırtasiyecilik İşini Bırakıp Dükkânları Kapatalım Mı?”

Özel okul içerisinde açılan kırtasiyeden dolayı kırtasiyecilik işini bırakıp dükkanları kapatalım diye konuşmasına başlayan Şanlıurfa Kitap ve Kırtasiyeciler Dernek Başkanı Mehmet Tevfik Akalın; Ben bütün esnaf arkadaşlar adına konuşuyorum; Şanlıurfa’da bir özel okul fuayesi var, özel okular kayıtlar yetmezmiş gibi bir de her okulun içinde kırtasiye açtılar. Okul içerisinde açılan kırtasiyeden dolayı veliler zor durumda çünkü okul içerisinde 900 TL okul dışında 450-500 TL, biz ne yapalım özel okullarda açılan kırtasiyecilerden dolayı dışarda kırtasiyecilik işi yapanlar dükkânları kapatalım mı? Sonra bize diyorlar ki; kitap getirmiyorsunuz, yok kitaptan fotokopi çekiyorsunuz biz esnaf olarak ne yapalım” ifadelerini kullandı.

“2 Haftadır Okul Açıldı Dükkanlar Bomboş”

Kırtasiyecilerin dükkânlarını kapatacaklarını ifade eden dernek başkanı Tevfik Akalın; “okul sezonu açıldı 2 haftadır dükkanlar bomboş yapacağımız bir şey yok. Özel okul sahipleri kendi kendilerini toparlasınlar, maliye ile öyle bir diyalogları yok ne maliye kontrol ediyor, ne belediye kontrol ediyor, nede saniye müdürlüğün kontörlü var. Hiçbir yerde kantinlerde kırtasiye malzeme satıldığı görülmüş mü? Türkiye’nin hiçbir ilinde böyle bir şey yok. Okul kıyafetlerini satıyorlar, kırtasiye malzemesi satıyorlar, kitap satıyorlar, gıda satıyorlar” dedi

“Özel Okullar Gibi Dükkânların İçinde Ders Mi Verelim?”

Özel okullar gibi dükkânların içinde ders mi verelim? Diye konuşan Başkan Akalın; “Velilere birer liste veriyorlar hem defter, hem kitap tabi önceden listeyi kendileri hazırlıyorlar bulabilecekleri kitapları yazıyorlar esnafta olmayan kitapları getirdiler yani dışarıda yok bayilik sistemi sözde bayilik olduğu zamanda esnaf o kitabı alamıyor. Şimdi kitabı, defteri, malzemeyi veriyor kırtasiyeci daha neden dükkânlarını açık bıraksın dükkanı kapatalım ne yapalım. İşimizi marketlere kaptırmıştık şimdi de özel okullara kaptırdık işi. Bizde özel okullar gibi dükkânların içinde ders mi verelim? Eğitimi dükkânların içinde mi yapalım. Ben bütün Urfa esnafı adına konuşuyorum; yetkililer kendilerini toparlasınlar herkes kendi işini yapsın, bir ticaret ahlakı denen bir şey var o ahlaka sahip olsunlar” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49