Öne Çıkanlar urfahaber trafık kazası buyuksehır urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Kadir Gecesi'ne Doğru
 Şanlıurfa Müftüsü Açık: "Kadir Gecesi'ni idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak hepimizin vazifesidir"

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık,  "Kadir Gecesi'ni idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların,   dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak hepimizin vazifesidir" dedi.

Açık, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, rahmet ve mağfiret ayı ramazanın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecan ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Gecenin, Müslümanlar için çok önemli olduğunu ve bu gecenin en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Açık, şunları kaydetti: 

"Ramazan ayı boyunca İslam coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimize reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsü yüreğimizi dağlıyor. Bu hüzünle Ramazanımız buruk geçti. Kadir Gecesi'ni idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmek, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak hepimizin vazifesidir. Zalimlerin hak ve hukuk tanımayan, azgınlaşan ve şımaran iradelerine karşı tavır almak, kısacası insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak, yeryüzündeki bütün Müslümanların sorumluluğudur."

Kadir Gecesi'nin Allah katındaki kadrimizin yücelmesine vesile olmasını dileyen Açık, "Yüce Allah Kadir Gecesi hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını nasip etsin" ifadesini kullandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49