Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Halfeti’de denetimler başladı

Koronavirüs nedeniyle kontrollü normalleşmenin başladığı Türkiye’de turizm sektörü de rahat bir nefes almanın yollarını arıyor. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Şanlıurfa’nın saklı Cennet Halfeti’de, kaçak acente ve sahte rehberlere karşı denetimler de aralıksız devam etti.

Birecik Baraj Gölü ile sahil kenti görünümüne sahip olan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde turizm hareketliliği başladı. Bölgeyi özellikle hafta sonları çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Baraj suyu nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Halfeti’de turizm sezonu hızlı başladı.

SAKİN İLÇEYE AKINLAR BAŞLADI

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu’nun "saklı cenneti" olarak da adlandırılan ilçe, ilgi odağı oldu. Pandemiye rağmen turist çeken ilçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor. Ziyaretçiler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale’yi de görme fırsatı buluyor. İlçede su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi de yine ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Bir kısmı su altında kalan Ulu Cami’yi de gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetişen "Karagül" bitkisini de görebiliyor. Sezonun açılmasıyla ziyaretçiler pandemi kuralları çerçevesinde tarihi güzellikleri ile ünlü Halfeti’yi gezmenin tadını çıkarıyor.

KAÇAK ACENTELER VE SAHTE REHBERLERE GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Şanlıurfa Bölgesel Rehber Odası (Şuro)TUREB ve Türsab Gap Btk ile kaçak acente ve sahte rehberlik denetimleri Halfeti’de devam ettiği belirtildi.

Bu tür faaliyetlere müsamaha gösterilmeyeceği vurgulanırken, denetimlerin yoğunlaşarak devam edeceği kaydedildi.

ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, “Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Şanlıurfa Bölgesel Rehber Odası (Şuro)TUREB ve Türsab Gap Btk ile kaçak acente ve sahte rehberlik denetimleri Şanlıurfa Halfeti’de devam ediyor”dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49