Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

Güvenç, “Bu Ülke Bugünlere Kolay Gelmedi”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Umutlar Anılarla Yeşersin, Nasıl Başardılar Projesi kapsamında düzenlenen “Bir Rol Model Örneği Mazhar Bağlı” söyleşisine katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen ve saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program açılışında bir konuşma yapan Vali Güvenç, “Çok ciddi bir projeyi burada yürürlüğe koyuyoruz. Siz sevgili gençlerle güzel bir örneği görüşeceğiz ve bundan ders alıp, ibret alıp okulları açtığımız şu günlerde hayata, eğitime, okula daha sıkı bağlanacağız. Sorunlarımız ne kadar ağır olursa olsun, evde ne kadar sıkıntı olursa olsun okulu bırakmayacağız, güçlü olacağız, moralimizi bozmayacağız” dedi.

“Bu ülke bugünlere kolay gelmedi” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Güvenç, “Biz valiyle, profesörle kırk yaşında tanıştık. Elimizden tutanlar olmadı. Devletimizin imkânları yetersizdi. Bugünse bir yandan fiziki imkânları yapıyoruz, bir yandan da bu güzel örnekleri sizlerle buluşturup daha bilinçli, daha güçlü olma yolunda adımlar atıyoruz. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Bir tek gencimizin okulsuz kalmasına razı değiliz. Bir tek öğrencimizin bile kötü alışkanlık sahibi olmasını, bir tek çocuğumuzun bile mesleksiz kalmasını arzu etmiyoruz. Hepimiz okuyacağız, çabalayacağız, iyi birer insan olacağız. Son çocuğumuza kadar bu mücadeleyi yürüteceğiz. Son çocuğumuzu da hayata kazandırırsak kendimizi mutlu sayacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Açılışta konuşan bir diğer isim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ise; proje ile zorluklarla mücadele ederek başarılı olmuş kişileri gençlerle buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Projenin tüm Türkiye’de uygulanacağını aktaran Genel Müdür Kaya, etkinliğin ikincisinin Şanlıurfa’da düzenlendiğini belirtti. Programda proje ortaklarından Demokrat Muhafazakâr Düşünce Derneği Başkanı Murat Köse ise böyle bir işin içinde yer almaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından proje konuğu Öğretim Üyesi Mazhar Bağlı eğitim gördüğü yılları salonda bulunan çok sayıdaki öğrenciyle paylaşarak, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Bağlı’nın söyleşisinin ardından Vali Celalettin Güvenç tarafından Prof. Dr. Mazhar Bağlıya teşekkür plaketi verildi.

Söyleşiyi Vali Celalettin Güvenç ve eşi Turan Güvenç’in yanı sıra; Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Demokrat Muhafazakâr Düşünce Derneği Başkanı Murat Köse, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve öğrencilerle öğretmenleri dinledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49