Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Fırın odun ateşinde pişirilerek, sofralara sunuluyor

Şanlıurfa, tepsi yemeği kültürüyle öne çıkıyor. UNESCO'nun gastronomi alanında ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na aday olan kentte, her köşe başında bulunan pide fırınlarında odun ateşiyle pişirilen birbirinden lezzetli tepsi yemekleri, sevilerek tüketiliyor.

Türkiye'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da etli, bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler, hemen hemen her sokakta bulunan taş fırınlarda pişiriliyor. Manevi ikliminin yanı sıra eşsiz yemekleri ve zengin mutfağıyla kentte, tepsi yemekleri ve lahmacun gibi birçok lezzet, taş fırınlarda piştikten sonra sofralara ulaşıyor.

Sabah, öğle, akşam günün her vakti fırına tepsi içinde soğan, Harran kubbe, patlıcan, patates, biber, domates gönderilen kentin adıdır. Şanlıurfa ilk başlarda dışarıdan gelenleri şaşırtan bu durum burada yaşam ise vatandaşların yaşam tarzı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49