Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Dünya birincisi Eyyübiye’den!
Kanada merkezli uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında Dünya Birincisi olan Eyyübiye Günbalı İlkokul 2. sınıf öğrencisi olan Halil Güneş’i İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, tebrik etti.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Günbalı İlkokul 2. Sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Halil Güneş, katılmış olduğu Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen Türkiye 1. Oyuncu Beyinler Turnuvası'nın ilk iki tur elemesini geçerek 19 Haziran' da gerçekleştirilen final turunda ilkokul kategorisinde ilk 10’a giren öğrencilerin arasında yer aldı.
Turnuva ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride, üç aşama halinde düzenlendi. Turnuvanın ilk iki aşaması eleme aşaması, son aşama ise final aşaması olarak düzenlendi. Salgın nedeniyle turnuvanın ilk iki aşaması online olarak, final aşaması ise yüz yüze gerçekleştirildi.
Günbalı İlkokul öğrencisi Halil, ilkokul kategorisinde 1. aşamada eleme turuna katılan 8516 kişi arasından, istenilen başarıyı elde ederek 2.tura katılma hakkı kazandı. Yine 2. aşamada da Türkiye genelinde ilkokul kategorisinde tura katılan 1721 kişi arasından başarı elde edip adını Türkiye finaline katılacak olanların arasına yazdırdı.
Halil, yüz yüze gerçekleştirilen final aşamasında; finale katılan ilkokul kategorisindeki 239 kişi arasından Türkiye 5’nciliği elde etti. Turnuvada kazandığı bu başarı sayesinde TAZOF tarafından vaat edilen 5. olan öğrenciye verilecek olana 1000 TL para ödülünü ve ilk 5’e girenlere verilecek olan madalya ödülünü almaya hak kazandı.

MÜDÜR YAPICIER TEBRİK ETTİ
Turnuvaya yaklaşık 4 ay boyunca hazırlanan Halil, okul yöneticilerinin destekleriyle zeka oyunları üzerine yöneldi. Sınıf öğretmeni Özlem Bavlas ve Muhammed Kaba öğretmenleri tarafından hazırlanarak turnuvada birinci seçildi. Elde ettiği büyük başarıyla tebrik mesajları alan Halil’i İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’de tebrik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49