Öne Çıkanlar tazıye kedı urfaahber zam madde

Bu haber kez okundu.

Doktorlar Eylem Yaptı
Şanlıurfa’da görev yapan Aile hekimleri Hükümetin yeni çıkarttığı yönetmenlik değişikliğini protesto etmek amacıyla yaklaşık 50 doktor Aile sağlık merkezinde önünde toplanarak basın açıklaması yaptı

(ŞUAHED) Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Hükümetin çıkarmış olduğu Aile hekimleri de acil serviste nöbet tutmayı doktorlar protesto etti.    Aile sağlı merkezi önünde doktorlar adına basın açıklamasını  Aile Hekimi  Uzman Dr. Hüseyin Güntürkün yaptı.  

Güntürkün “Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler ile hastane acil servisleri, 112 ve Bakanlığın uygun göreceği her yerde Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarına nöbet tutturulmasının önü açılmış olup, daha önce bu hususta yönetmeliklerde yer alan tüm kriterler ortadan kaldırılmıştır. Aile hekimleri başka kurumlarda çalıştırılmak istenmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yoktur. Aile Hekimleri olarak olağanüstü şartlarda, savaş gibi durumlarda her türlü görev yapmaya hazırız. Ama başka bir kurumda baskı ve dayatma ile görev yapmak istemiyoruz. Aile hekimliği uygulamasının geleceği ve vatandaşın layık olduğu hizmeti alması için aile hekimlerinin Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı hastanelerde dolgu malzemesi olarak nöbet tutmasına karşıyız. Aile hekimliği ruhuna aykırı ve geriye dönüş sinyalleri veren bu teşebbüslerden biran önce vazgeçilmesini istiyoruz.

İlimizdeki hastaneler ve mülteci kamplarındaki hekim ihtiyacı yetkililer tarafından bilinmektedir. Giderek artan sağlık personeli ihtiyacının daha fazla ciddiye alınmasını ve hekim açığının hızla kapatılmasını talep ediyoruz.

Acil servis nöbetleri gönüllülük esaslı olmalı ve Acil servislerin çalışma şartları iyileştirilmelidir.

Acil servislerde ve diğer sağlık hizmet alanlarında her gün sağlık çalışanları darp edilmekte, şiddet uygulanmaktadır. Her geçen gün şiddet olayları katlanarak artmaktadır. Şiddet olaylarının önüne geçecek kalıcı ve etkili çözümler biran önce yasalaştırılarak hayata geçirilmelidir.

Acil servislerdeki hekim açığını gidermek için Acil Tıp Uzmanlık kadroları artırılmalıdır.

Acil servis çalışanlarına, riskli çalışma koşulları ve yoğun iş yükleri nedeniyle ücret artışı, erken emeklilik gibi düzenlemeler gündeme getirilmelidir.

Hastaneler ve kamplar mesleklerini büyük bir onur ve gururla icra eden aile hekimlerinin çalışma alanları değildir. Angarya kabul edilemez.

Aile hekimlerine nöbet tutturulmasına dayanak gösterilen ilgili yönetmelik ve kanun maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Federasyonumuz tarafından Anayasa Mahkemesine başvurulması talebiyle Danıştay nezdinde davamız açılmıştır. Tüm aile hekimlerine hayırlı olmasını diliyoruz.

Doktorlar Basın açıklamasından sonra dağıldılar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49