Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Depremzedelere Psiko-Sosyal Destek verilmeye başlandı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem Türkiye’yi yasa boğdu. Depremlerde binlerce bina yıkılırken 30 bin kişinin üzerine vatandaş hayatını kaybetti.

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Psiko-sosyal destek hizmeti sağlamak için 45 araç, 45 ekip ve 200 personel sahada çalışmalarını sürdürüyor.

11 Nisan stat sahasında Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ile birlikte ASP ekipleriyle ile bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından, meydana gelen depremlerden sonra Kentte etkilenen vatandaşlara Psiko-Sosyal Destek ile depremzede çocukların yaralarının sarılması ve yaşamış oldukları durumun etkisinden uzaklaştırmaya yönelik çeşitli aktiviteler düzenlenmeye başlandı.

Vali Ayhan, deprem sonrası depremzedelere destek olmak için çalışmalara başlayacak olan ASP personeliyle bir araya geldi.

45 ARAÇ, 45 EKİP VE 200 PERSONEL İLE SAHADAYIZ

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak ve Psiko-sosyal destek hizmeti sağlamak için 45 araç, 45 ekip ve 200 personel olarak depremin ilk anından itibaren tüm imkânlarımızla sahadayız”dedi.

Şanlıurfa valisi Salih Ayhan ise”,“Depremzede ailelerimize destek olmak için saha çalışmaları yapacak olan personellerimize kolaylıklar dileyerek “Bütün badireleri hep birlikte birer birer aşacağız.” dedi.

AYAKABI FABRİKLAR ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ VATANDAŞLARA VERİLECEK

Ayhan, “Vatandaşlarımızın rehabilitasyona psikolojik olarak desteğe ihtiyacı var. Şanlıurfa’mız nüfus olarak Türkiye'nin en büyük illerinden birisi Aile Sosyal Hizmetler bakanlığımız bu anlamda beni ve eşim dahil olmak üzere tek tek insanları arayarak destek sağlıyor. 45 ekibimizle merkezde kaymakamlarımız ile vatandaşları ziyaret edilecek ihtiyaçları varsa gideremediklerinizi de ilgili kurumlara aktaracaklar vatandaşımız devletini yanında görmek istiyor. Ben her zaman söylerim devlet kimdir dağdaki askerdir, sınıftaki öğretmendir, sokaktaki polisi, Şimdi de sizlersiniz devlet demekti. Devlet yoktu diyorlar ya bazıları ya işite devlet vatandaşın yanındadır.

Depremin meydana geldiği ilk 72 saatte de Şanlıurfa 'da 19 binayı bütün vatandaşlarını kurtarabildiklerini kurtardı. kurtaramadıklarımız Rabbimizin takdiri vefat ettiler. 144 vatandaşımızı sağ salim enkazın altından çıkartıldı. Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak ve psiko-sosyal destek hizmeti sağlamak için 45 araç, 45 ekip ve 200 personel olarak depremin ilk anından itibaren tüm imkânlarımızla sahadayız fabrika yöneticileri ile görüştüm, başta ayakkabı fabrikası olmak fabrikaların ürettikleri ürünler vatandaşa dağıtacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49