Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Çatak günübirlikçi turistleri ağırlıyor

Bozova ilçesinde yer alan Çatak mesire alanı hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı. Normalleş sürecinde uzun bir aradan sonra hafta sonu yasaklarının kalkması ile birlikte piknik alanlarına ziyaretçi akını artmaya başladı.

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı kıyısında olan Bozova Çatak Sosyal Tesisleri hafta içi ve hafta sonları dolup taşıyor. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar soluğu Çatak’ta alıyor. İsteyen vatandaşlar mesire alanında piknik yaparken isteyen vatandaşlar ise barajda yüzmenin keyfini yaşıyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP'a hayat veren ve gövde dolgu hacmi bakımından Türkiye'de birinci, dünyada altıncı sırada yer alan Atatürk Barajı, elektrik üretimi ve sulamaya katkısının yanı sıra Şanlıurfa turizmi için de önemli bir potansiyeli barındırıyor. Yaz tatilinde maddi durumundan dolayı il dışına çıkmayan vatandaşlar günü birlik çatak tesislerinde yüzerek eğlenmeye çalışıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49