Geçtiğimiz günlerde bir polisimizin şehit edilmesi hepimizi üzdü. Çünkü Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi. Haber amaçlı Akçakale çadır kentin önüne giden basın mensuplarına saldırılmış araçlarına hasar verilmiş bilgisayar ve Fotoğraf makineleri zarar görmüştür. Bunun sonucunda olayla ilgili herhangi bir suçlu bulunamamış ve hiç kimsenin hakkında işlem yapılmayarak bu olaya bir nevi zemin hazırlanmıştır. Perşembe günü’de Akçakale sınır kapısında güvenlik görevlilerimize ateş açılmış ve bir polisimiz şehit olurken 11 Polis, Asker ve Vatandaşımızda yaralanmıştı. Bu olay hepimizi Derinden üzerken. Kendi yoksul vatandaşlarımıza yapmadığımız tüm iyi niyet çabalarımızı Suriyeli mültecilere gösterdik. Ama ne yazık ki son günlerde gerçekleşen olaylar bu yapılan tüm iyi niyet göstergelerimizi boşa çıkartmıştır. Bundan böyle Türkiye’ye elini kolunu sallayarak kimse alınmamalıdır. Alınan kişilerinde kesinlikle kontrollü bir şekilde alınarak ve resmi yol izlenerek barındırılması gerekmektedir. Bu konu Türkiye için çok önemli bir duruma gelmiştir Çünkü Suriyeli mülteciler arasında art niyetli ve çeşitli amaçlar için gelen insanların varlığı Şanlıurfa güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır. Bu konu için tüm resmi kurumların üstlerine düşen görevi daha’da titizlikle yaparak iç güvenliğimizi tehdit edecek sonuçları önceden bertaraf etmemiz gerektiğini düşünmekteyim.
Polisimizi şehit edenlerin karşılıklı görüşmeler yapılarak bir an önce yakalanıp güvenlik güçlerimize teslim edilmesini bekliyoruz. Böylece şehit olan polisimizin’de kanı yerde kalmamış olacak ve buda ailesine bir nevi teselli kaynağı olacaktır. Polisimizi şehit edenlerin yakalanıp teslim edilmediği sürece bu iyi niyet göstergelerimizin de gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şehit olan polisimize, de Allahtan rahmet ailesine de sabırlar diliyorum. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49