Şanlıurfa’da sıcakların artması ile birlikte kanallarda boğulm olaylarında artış olmaya başladı.Bu nedenden dolayı  Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Şanlıurfa’da,'' Bu Yaz Kanalda Değil Havuzdayız’’ adlı projenin tanıtımını polis evinde yaptı.
 
Yapılan araştırmaya göre Şanlıurfa’da 2011 yılında kanallarda  boğulma vakası  40 iken 2012’de 67 boğulma vakası meydan gelmiş. Önceki yıllarda bu boğulma vakaları daha da çoktu. Proje tanıtımını Toplum Destekli Polislik bölümü yaptı. Projeyle Şanlıurfa’da sulama kanallarına, göletlere nehirlere girilmemesi ve  bunların yerine il ve ilçelerde yapılan yüzme havuzlarına girilip yüzülebileceği hususunda uyarılar yapıldı.
 
 Proje kapsamında toplum destekli polisler; il genelinde okullarda seminerler düzenledi. Broşür ve afişler basıldı, dağıtıldı. Jandarma ve Sulama birlikleri ile koordineli çalışmalar yapıldı.Afişlerin kentin birçok değişik noktasına  asıldığı belirtildi. Kısacası polis üzerine düşen görevi yaptı.Polis halkı bilgilendirdi.Tabi bu iş sadece polisle bitmez.Başta aileler olmak üzere herkes iş düşüyor.Herkes çocuğuna  sahip çıkmalı ve kanal boyuna bırakmamalı.
 
Şanlıurfa Belediyesi birçok semte Yüzme havuzları yaptı.Gençlerimiz oralara  gitsin ve havuzlara girsin. Sulama kanaları çok tehlikeli !Yüzme bilen birisi bile Kanalda boğulur.Onun için kesinlikle kanallara, göletlere girilmemelidir.Şanlıurfa boğulma olaylarında Türkiye’de birinci sırada olması düşündürücü bir olaydır
 
Ben bu Proje' de emeği gecen başta Şanlıurfa Emniyet müdürü Mehmet LİKOĞLU'na ve Emniyet mensuplarına duyarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49