Gündemin yoğunluğuna karşın süren belirsizlik bizi sabit birer izleyici kılmakta. Koalisyon ihtimalleri mühim bir bilmeceye dönüşürken kaynayan dünyanın fokurdayan taşkın iniltileri ile sızımtılı sinelerin cam aralıkları ile aheste bestelerine katarken bir yanımızı, Mısırın ‘sisi’ ile bir taraftan kasılmakta diğer bir yanımız.
 Suriye, Yemen, Filistin, haber alamadığımız Arakan ve Doğu Türkistan… Daha bilmem kaç yanımızın eksilmekte ve kabuk tutmayan yaralarını süremediğimiz merhemler ve kabul ederse bu garip âlemlere infakımız, yüreğimiz ve hüzünlerimizdir ancak.
 “Her neyi nafaka olarak infak eder ve adak olarak neyi adarsanız, muhakkak Allah onu bilir. Zulmedenlerin yardımcıları yoktur.” (Bakara 270)
 İnfak kelimesi; ne-fe-ka kökünden türemiştir. Lügat olarak, tükenmek, azalmak anlamlarına gelir.
 Özde eksilmek olan bu eylem genel itibari ile mal vermek olarak somutlaşmaktadır. Burada verilecek olan muhakkak sevdiğimizden olmalı yani kıymetli olmalı ve değmeli verdiğimiz kişiye. Allah yolunda olacak bu eylemin gözeticisi niyetlerimizi okuduğu için kestirme ve kastırmalara bulaşmadan olmalı ki yerine gitmiş olsun. 
 “Sevdiğiniz şeylerden infak edinceye kadar asla iyiliğe eremezsiniz. Her ne infak ederseniz, şüphesiz Allah onu bilir.” (Ali İmran 92)
 İnfakın yapılacağı kişiler en yakından başlamalıdır. Kişinin ana babasına, kardeş ve akrabasını es geçerek, komşusunu, dostlarını hatta muhtaç ama çokça anlaşamadığı yakınlarını göz ardı ederek yapacağı infak tam da anlamlı olmaz sanırım.
 "…..Hayır olarak infak edeceğiniz şey, anne-babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışadır. Hayır olarak her ne yaparsanız, Allah onu şüphesiz bilir." (Bakara 215)
 Onurluca olmalıdır riya ve aşağılayıcı en küçük üslup hatası hayrı zulme çevirir ve alan kişinin imani DNA’larında hırs ve hasede dönüştürecek bozulmalara yol açacaktır.
 Ve özellikle şu çok iyi anlaşılmalıdır ki infak özde sevdiklerimizden vermekse bir tebessüm infak et insanlığa, bir selamla selamete çıkar aydınlat her bir yanını. Dilinin akrep, yüreğin kahır yanlarını at kardeşlik infak et! Hayır (iyilik) dağıt maldan önce. Sirkecilikle yükselme, erdemlerle zenginleş ve huzur ver insanlığa. Koluna gir mutsuz bir dostun umudu ol hem de. Ziyaret et mümkünse önce sen, tüm samimiyetinle kaşlılık beklemeden…
 İnfak, tüm yüreğinle infak.
 Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49