Şanlıurfa’da Yerel seçimler yaklaşınca adaylık kulisleri  hız almaya başladı. Şanlıurfa’nın Büyükşehir statüsünü alması ile birlikte Eyyubiye Belediye Başkanlığı için tüm aşiretler kendi aralarında toplantılar yaparak aday belirleme çalışmalarına başladılar. Büyük seçmen potansiyeli olan ilçe, Kürt ve Arap kökenli vatandaşların çoğunlukta olduğu bir ilçe.
 
Ak Partiye yakın olan Arap kökenli vatandaşlar bu seçimlerde Ak Parti’nin adayının Arap olmaması  halinde Ak Parti’ye oy vermeyeceklerini ve burada MHP’nin Arap aday göstermesi halinde MHP’ye oy vereceklerini sinyalini veriyorlar. AK Partiye yakın olan bazı Kürtler’de AK Partiden kendilerine adaylık verilmemesi durumunda BDP’ye oylarını vereceklerinin sinyalini vermeye başladılar. Bu günlerde Arap aşiret liderleri kendi aralarında toplantı yaparak ortak bir aday üzerin’ de uzlaşmaya çalışıyorlar.
 
Tabii bu bölgede Arapların yanı sıra, Kürtler’de var. Kürtler’de kendi aralarında kimi aday göstereceklerini belirleme çalışması yapıyorlar. Şu anda  Eyyübiye’de Araplar kadar Kürtler’de iddialı durumda.Araplarda, Kürtlerde aday belirleme çalışması yapıyorlar. Yanı kısacası yapılacak yerel seçimlerde Eyyübiye’de büyük bir çekişme olacak.Diğer ilçelerde böyle bir rekabet yok.
 
 Eyyübiye’de büyük bir rekabet var. Arap adayları arasında Milli eğitim Müdür yardımcısı Hüseyin Aslıhan, Konuklu Belediye Başkanı Halaf Yıldız, İbrahim toru ve birçok Arap aday var. Kürtler’de ise Kürt kökenli 12,ler Mahalle Muhtarı Ali Doğan, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Moğol’ın ismleri geçiyor.
 
Sonuç olarak  şimdiden Eyyübiye paylaşılmıyor. Daha çok Arap ve Kürt aday çıkacak gibi. Tabiiki son sözü partiler söyleyecek.Bekleyelim görelim hayırlısı  ...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49