Eğitim ve Sağlık bir toplumun gelişmesi ve kalkınmasında ve de mutlu olmasında çok önemlidir. Bugün sizlerle ilimizi Eğitimi konusunda biraz sohbet etmek istiyorum.
     Şanlıurfa ortaöğretimde yedi yüz bine yaklaşan öğrenci sayısı ile Türkiye’nin 4’üncü ili konumunda. Buna karşın maalesef derslik başına düşen öğrenci sayısı itibari ile ise ne yazık ki 81’nci sıradayız.
      Her yıl ilimizde 30 bin öğrenci mezun olur iken, elli beş bin öğrenci ise ilköğretimle buluşmakta. Eğitim ve öğretimde 4+4+4 eğitim sistemi ile bu sayı daha da artmıştır.
      Bugün ilimizin eğitimdeki en önemli sorununun başında yetersiz okul, yetersiz derslik ve ne yazık ki öğretmen yokluğu gelmektedir.
       Bugün ilimizde karşımıza çıkan sorunların temelinde işte eğitimsizlik gelmektedir. Eğitimde istenilen seviyelere yeterince gelememenin sorunlarını il olarak yaşamaktayız.
       Bugün yetersiz derslik yüzünden ülke genelinde son sırada yer alan ilimizde maalesef dostlar alış verişte görsün mantığı içinde yer alanlar uzun yıllar bulundukları işgal ederken, istenilen usulsüz bir tayin ya da atamaya ‘hayır’ diyenin kellesi kopartılmıştır. Burada en üzücü olan taraf ise bu kelle kopartmaya birçoklarının seyirci kalmasıdır. Ben bugün burada çiçeği burnunda yeni il Milli Eğitim Müdürümüze sesleniyorum.
      Gelin bir kampanya düzenleyelim ve ufak birikimlerle il olarak bir ya da iki olmak üzere kendi okulumuzu yapalım. Bunun için öyle şatafatlı kampanyalara, gösterilere, şamatalara da hiç gerek yok. Yapılacak olan işin başında ilk etapta herkesin bu kampanyaya 1 TL ile katılacak olması.
      Birleri birleştirir isek yakın zamanda karşımıza binler, on binler hatta milyonlar gelecektir. Sahası uygun birçok okulumuz var. Bu okullarımızın uygun sahalarına iki ya da üç katlı sınıflar yapmak sureti ile işe başlayabiliriz.
      Bir örnek gerçek olduğunda halkın inancı da artacak ve bunun arkası gelecektir. Hani damlaya damlaya göl olur derler ya işte o misal.
       Bu ilin eğitimsizlik noktasında makus talihini el ele vermek surat ile yıkmak ve yenmek durumundayız.
       Eğitimsizlik bizim kaderimizi olmamalı.
       Kalkınma, gelişme, mutlu olma, güzelleşme adına eğitime hep birlikte önem vermeliyiz. 1 TL vermek sureti ile il genelinde başlatacağımız kampanya inanıyorum ki eserlerinde ortaya çıkması ile daha da erişilmez bir noktaya ulaşmış olacaktır.
      2013 yılının il genelinde eğitim adına hamle yılı olması temennisi ile…
 
      Şen ve mutlu kalınız. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49