Birkaç gün önce Harran Üniversitesi Osman bey kampusunda yaşananları sanırım birçoğunuz biliyorsunuzdur.
      Şanlıurfa Belediyesinin üçüncü tap yüzme 25’lik şehir içi ulaşım ücretini öğrenciler protesto etmek istemiş fakat ne yazık ki demokratik mücadelelerine Polis biber gazı ve tazıklı su ile karşılık vermişti.
       Sonra!
       Ertesi gün Rektör devreye girmiş ve Bay Başkan ise geri adım atarak yüzde 25’lik zam geri alınmıştı.
       Belediye Başkanı Fakıbaba’nın bazı adımlarındaki akıl hocasını inanın çok merak ediyorum. Yani Bay Başkan’a birçok konuda bir ileri iki geri adım attıran akıl hocası ya da hocalarını!
       Şimdi Bay Başkan’a buradan bir kez daha sesleniyor ve iki önemli konuda dost olarak uyarıda bulunuyorum.
        BİRİNCİSİ, şu şehir içi zamlı ulaşım konusu.
        Eğitim yılı öncesinde daha doğrusu okulların tam açılacağı dönemde bu tür bir zam örneği İstanbul’da yaşandı.
        Öğrenciler Başkan Topbaş’ı ziyaret edip haklı sıkıntılarını dile getirdiler ve zam geri alındı. İstanbul’da öğrenciler ay içerisinde  belirlenen ücretle taşınıyor. Bizim burada da ilk dönemlerde durum aynıydı. Öğrenciler sabit aylık ücret karşılığında okullarına, çarşı pazara gidip geliyorlardı. Ama birileri Bay Başkan’a bir şeyler fısıldamış ve aklını çelmiş olmalılar ki durum değişti.
       Öğrencilere bedava çorba evi açma çabaları içine giren Başkan neden öğrencilere yönelik aylık sabit bir ücretle hizmet vermeyi düşünmüyor. Karaköprü’de ikamet eden bir Üniversite öğrencisini cebinden günlük 4 TL 400 KRŞ çıkmak zorunda. Bir lise öğrencisi ise 3 TL 20 KRŞ ödemek zorunda. Haftada 22 TL ile 16 TL arasında değişmekte. Dikkat ettiniz ise bu öğrencileri ne hafta sonu gezmeye çıkarttık ne de hafta içi okul dışında bir başka yere. Üniversite öğrencisinin cebinden aylık ulaşım gideri sadece okuldan eve ve evden okula olmak üzere çıkan para 88 TL’yi bulmakta.
      Bu rakam bir öğrenci için çok yüksek. Belediye için sabit bir ücret belirleyip öğrencileri bu rakamdan taşımak zor olmasa gerek. Belediye çorba evi açıp farklı giderlerde bulunacağına şehir içi ulaşım konusunda beklenen adımı atmalı. Böylesi bir öğrenci ve de birden fazla çocuğunu okula gönderen aileler için daha anlamlı ve manalı olur.
      İKİNCİSİ ise şu AKP meselesi.
      Daha önceden bu konuda birçok defa yazdım. Ama nedense Bay Başkan’ın gönlü AKP’de olmak ile birlikte kafasında da bu konuda binbir tane tilki kuyruklarını birbirine vurdurmadan döndürüp duruyor.
       Bir dost olarak Bay Başkana diyorum ki. Sen AKP treninden inmedin. İNDİRİLDİN. Erdoğan bu partinin başında olduğu sürece CHP’li Muharrem İnce başta olmak üzere Yalçın Küçük, Doğu Perinçek ve hattan Abdullah Öcalan için bile AKP’de kapılar yeri geldiğinde açılır ama senin için asla! Birçok isim AKP’ye kabul görür ama sen asla!
       Nedenini sen çok iyi biliyorsun. Gel sen en iyisi şu AKP’ye geçme sevdasından vaz geç. AKP’yi unut. Son bir yılın tadını yaşamaya bak. Birilerinin gazlamasına, yağlamasına, şişirmesin, yalanına, dolanına da sakın ola kanma. Senin için AKP bitsin ARTIK. Bu arada zaten sen ‘Faruk Çelik aday olursa ben aday olmam. Hatta ona oy bile veririm’ dediğin gün zaten senin Başkanlık sürecin bitmiş oldu. Ama nedense sen bunun farkında değilsin. Daha doğrusu öyle hissetmeye devam ediyorsun.
          Bay Başkan senin için durum böyle…
          İster inanır ister inanmazsın.
          İster yazdıklarımı hesaba alır ister almazsın…
          Ama bugün senin için durum böyle.. sen geride kalan sürenin keyfini çıkartmaya bak. Gaz verenlere de sakın kanma. Çorba evi neyimize. Oraya gidebilecek bilet ücreti cebimizde olmadıktan sonra.
 
         Yeniden buluşmak dileği ile…  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49