Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Yetkililer pamuk üreticilerini uyardı!
Şanlıurfa'da, hasat döneminde yaşanan kirlilik üründe yüzde 15 kayba neden oluyor. Hasat döneminin sürdüğü kentte, elle hasat edilen pamuktaki kirlilik, ürünün fiyatını düşürüyor
İLÇE MÜDÜRLERİ ÇİFTÇİLERİ BİLGİLENDİRDİ
Beyaz altın olarak bilinen ekili alanlardaki pamukların temiz toplanması, pamuk hasadı yapan üreticilerin daha kaliteli ve temiz ürün alınabilmeleri için Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa İzgi, Harran İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Aldeniz ve Akçakale İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Yıldız elle pamuk hasadı yapılan bölgelerde, üreticileri yerinde ziyaret ederek bilgilendirme yapıldı.
KİRLİ TOPLANAN PAMUĞUN YÜZDE 15'İ ZİYAN OLUYOR
Yapılan bilgilendirmelerde; Kirli toplanan pamuğun %15-20 si ziyan olduğunu, Türkiye’nin pamuk üretim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa’da elle hasat edilen pamukta kirlilik, ürünün fiyatının belirli bir oranda düşürmekte olduğunu, Kirli pamuk ve temiz pamuk arasında en az 5 randıman farkı bulunduğunu, bu da çok ciddi bir meblağ tekabül ettiğini yani orta ölçekli bir üretim yapan çiftçinin yakıt ve gübre bedeline karşılık geldiği üreticilere bire bir anlatıldı.
Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa İzgi, "Türkiye de pamuk üretiminin %45’i Şanlıurfa’da üretilmektedir. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuk bölge çiftçisinin temel geçim kaynağını oluşturuyor. Tekstil sektörüne katkı sunan pamuğun hasadı, önemli üretim merkezlerimizin başında yer alan ilçelerimizde hasadı devam etmektedir. Makineli tarım ile hasadın yapılmadığı arazilerde pamuk yaygın olarak el ile toplanmaktadır. El ile toplanan pamukta gerekli özen gösterilmediği zaman ürünün kalitesinde maddi kayıplar söz konusu olmaktadır"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49