Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası urfaahber zam

Bu haber kez okundu.

Yeşildirek Projesinin İlk Ayağında Yıkım Çalışmaları Başladı

Yeşildirek kentsel dönüşüm projesi 2010 yılında dönemin belediye başkanı olan ve daha sonra 26 hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından planlanmıştı. Şanlıurfa için çok önemli olan proje o yıllarda yapılan plan doğrultusunda bir türlü yapılmadı ve günümüze kadar sürükleye geldi. Sürekli projenin takipçisi olan Fakıbaba sonunda projeyi hayata geçirmeye başardı. TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan proje ile yapılacak ihale sonrası etap şeklinde projeye başlanacağını söyledi. 27.3 hektarlık bir proje alanı üzerinde 874 hak sahibi bulunuyor. Proje tamamlandığında toplam bin 630 bağımsız bölümün yanında yaklaşık 300 civarında iş yeri, 2 bin 700 konut, sosyal donatı, cami, okulla beraber Şanlıurfa'ya yakışır nitelikli güzel bir yapılaşma tasarımı ortaya koymak hedefleniyor.

537 adet konut ve 44 adet dükkân İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşlerini kapsayan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etabı 8 Ağustos 2018 tarihinde saat 14:30'da ihaleye çıkarılacak. Karayolları 91. Şube Şefliği Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yakınlarındaki alana taşındı Projenin ilk etabı Karayolları 91. Şube Şefliğinin bulunduğu alanda yıkım çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediyesi projeye katkı olsun diye 20 dönüme yakın alanı bile bedelle TOKİ'ye verdi.. Karayolları arsası ile birlikte projenin ilk etabı 60 dönüme çıkarıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49