Öne Çıkanlar urfaahber tazıye kedı zam sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Yeşildirek Projesi Karayolların Taşınmasına Kaldı

2017 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye başkanı Nihat Çiftçi, kentsel dönüşüme giren Yeşildirek Mahallesi, Trambüs ve yıllardır beklenen derelere su bırakılması konusunda önemli açıklamalarda bulunarak, 2018 yılında bu çalışmaların başlanıp bitirileceğini söyledi.

İşte Nihat Çiftçinin konuşması

“Öncelikle şunu söyleyeyim insan kaynağı anlamında Şanlıurfalılar çalışıyoruz her şekilde yani geçende haber konusu oldu diye sağ olsun basınımızın ilgisi vardı Şanlıurfa’da Harran Üniversitesin’ okuyup bölümlerinde birinci olan fakültelerinden birinci olan kardeşlerimizin başarısını tebrik ediyorum. Burada Şanlıurfa’nın bilgiye değer verdiğini, çalışkanlığa, beyin gücüne verdiği değer verdiğimizi sanıyorum burada belirtmek istiyorum.

Birincisi yeşil direk müzesi acısında çok önemli bir proje. Yılardır beklenti içerisinde çok aşağı kaydırılmış projelerinden bir tanesi. Bizim Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı meclislide bu konu da karar aldı 20.000 m2 arsası hayat bulsun diye projelerimizin arasına koyduk

Yeni karayolları dan 40.000m2 yani 400 dönüm karayolları yeri alındı proje başlayacaktır projesi tamamlandı proje başlayacaktır. Arkadaşlar görüşmeye başladılar öncelikle karayolları ve Büyükşehir’in yan tarafı 20.000m2’lik ve 60.000m2’lik arasa da birinci etap da başlayacaktır Diğer vatandaşlarımızla görüşüp ikinci etabı başlatacaktık, konum istiyorlarsa konum. Burada karayolları, bitiremedi Marta kadar süre istedi, yani orada temel atılmamasının nedeni, karayollarının yeni yerine taşınabilmesi için istemiş olduğu zamandan kaynaklanmış oldu. Her şey bitmiş durumda, projesi tamam iadesi yapıldı ve 2018 yılında başlayacak projelerden bir tanesidir.

2018 yılı içerisinde arıtılmış atık suya kavuşmayan ilçelerimizi atık su projesine kavuşturacağız. 2018 yılında Allah’ın izni ile tramvayı açacağız, temelini atacağız, güzel hazırlanıyoruz zamanı gelmeyen daha başlanmayan projeler hakkında konuşmak istiyorum. 61 proje ile çalışılıyor bu şehir ile ilgili, şimdi bunların kaynağını bulmada başlamadan ben doğrusu bir şey söylemek istemiyorum. Geçenlerde 17 tane isot kooperatifi ile birlikte bizlere başvuruda bulundu bize yer verin biz kendi işimizi kuralım, tamam dedik toplanın bir araya gelin sektör sektör bununla ilgili şehir planlamam daire başkanlığımız çalışmasını yaptı istilam daire başkanlığı yer sorunu çözdü onlara yer teslim etti ve başladılar. Gene fen işleri daire başkanlığımız ve diğer emeği geçen herkesle gurur duyduk. Eski mantığı geride bırakıyoruz biz onlara dedik esnaf olmayana vermeyeceğiz, arsa rantçılığı yapanlara yok, ama esnaf olarak yatırım yapacaksanız her şekli ile sizinle varız, onlar sözünde durdu biz durduk, 16 tane ihtisas projesi olarak müthiş iş yerleri sanayi atölyeleri yapılıyor. Şu müjdeyi verebilirim istihdam bakımında yeni görüşümüz güçlü olacak, şehri kalkındırabilecek içinde şehri kalkındırma modeli içeren ve şehri ekonomik olarak canlı tutabilecek projeler geliyor.

Biz derinlemesine inceliyoruz, ilk kez fizilitebesi yapılıyor, ilk kez analizleri yapılıyor arkadaşlarımız bu projeleri yürütüyorlar. DSİ ile istişare halindedir çünkü derelerin yönetimi derelerin sorumluluğu DSİ’dedir bunu DSİ’de protokolle büyükşehrin yetkisini alması gerekiyor. Önemli aşamalar kaydettik tabi ki proje bitmek üzere, proje bittikten sonra kaynağını çözeceğiz, ondan sonra hep birlikte başlamayı yapacağız. Yani çok erkenden konuşmanın faydalı olmadığını düşünüyorum. Biz daha icraatçı olma noktasındayız, söylediğimizi yapmak durumundayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49