Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Velilerde yurt telaşı başladı
Naci ÇETİNDAĞ

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) tercih işlemleri başladı. Kırsal alanda kayıt yaptıran çocukların en büyük sorunu yurt ve barınma oluşturdu.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Ulucanlar mahallesinde ikamet eden çocuklar Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) tercih işlemleri başladı. İl dışında mevsimlik işçi olarak çalışmaya giden bir çok öğrenci kayıt işlemlerini yaptırmak için evlerine dönmek zoruna kaldı. kayıtlarını yaptıran öğrenciler tekrar mevsimlik işçi olarak çalıştıkları illere geri döndü.
Öğrenciler  MEB'in açıkladığı 2015 Lise yüzdelik dilimlerini ve kontejan sayılarına bakarak kendi punlarının yettiği liseler için tercih sıralaması yapacaklar. Kırsal alanda tercih yapan öğrencilerin en büyük sorunu şehirde kalacak yurt ve barınma imkanı olup olmayacağı konusunda olduğu belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49